Frizura inspiráció

Női és férfi frizurák: hosszú-rövid; bob és pixie; változatok frufrura, ombre hajfestés technikákra

Nem könnyű olyan frizurát találni, ami illik hozzád és tudod is viselni? Ha inspirációra van szükséged, nézd meg a Pinterest.com-ra posztolt legújabb trendek alapján összeválogatott frizura-galériát, ahol ötleteket találhatsz hosszú és rövid frizurákra, beleértve a legfrissebb bubi (vagy bob) trendeket, pixie hajvágásokat, frufru viseleteket vagy ombre hajfestés technikákat. Ha kérdésed van, keress bátran!

Női frizura: bubi (bob)

A bubi frizura egy, a '20-as években született hajvágási stílus, mely nem csupán a retró miatt rendkívül népszerű napjainkban, hanem azért, mert ez a tépett fazonú, legtöbbször az arc vonala felé hosszabbodó frizura nagy volumennövelő hatással is bír. Egyszerű fazon, egyéniségtől függően könnyen "megbolondítható" formavilág, volumen. Kell ennél több?

Női frizura: rövid pixie és egyebek

A rövid frizura hangulattól függően kislányos bájt vagy akár szexi magabiztosságot kölcsönözhet viselőjének. Általában azok tudják viselni, akik szeretik a természetességet, az egyszerűséget és a könnyen kezelhető frizurát. Különösen jól mutat a rövid frizura azokon a lányokon, akiknek szép válluk és kecses nyakuk van. A kerek arcú lányok inkább válasszanak azonban hosszabb, állig érő fazont, mert a rövid haj csak ráerősít a kerek vonásokra.

A pixie frizura újra hódít napjainkban. Az elöl, hátul és oldalt rövidre vágott, a fejtetőn kicsit hosszabbra hagyott frizura elsőre talán kicsit kisfiúsnak tűnik, de igazán szexi megjelenést tud kölcsönözni viselőjének. A pixie fazon azonban "mindent megmutat", ezért elsősorban bájos, tökéletesen nőies arcú lányokon mutat jól. Ha erős és határozott arcvonásaid vannak, az eredmény könnyen férfias lehet.

Női frizura: ombre (színátmenetes) hajfestés

Az ombre, vagy színátmenetes hajfestés mindenkinek ajánlott, aki nem új frizurában, hanem új hajszínben gondolkodik, de a hajfestéstől fél. Az ombre hajfestés tulajdonképpen egy különleges melírozás-technika, mely során elérjük, hogy a haj a hajtövektől haladva fokozatosan kivilágosodik, vagy - a legújabb inverz ombre trendeknek megfelelően - sötétedik. Ennek a technikának is számos változata létezik: a legnépszerűbb színkombináció a barnából szőke ombre, de a bátrabbak kipróbálhatják a vöröset, kéket vagy egyéb divatos pasztell-árnyalatokat is.

 

Női frizura: tépett (lépcsőzetes) és rétegzett haj mindenek felett

A tépett, rétegesen vágott frizura úgy tűnik soha sem megy ki a divatból. A rétegelt-tépett hatás általában borotvával vagy ritkító ollóval készül: a tincseket elvékonyítják, a kialakított rétegeket összedolgozzák. A tépett fazon alkalmas a hatalmas hajtömegek "megzabolázására", de akár a vékonyszálú hajak dúsabbá tételére is; bár utóbbi esetben nagyon kell figyelni a haj finom, ne a végletekig történő elvékonyítására, hiszen abban az esetben épp célunkkal ellentétes eredmény érhető el. Tépett, lépcsőzetes frizura készíthető rövid, félhosszú és hosszú hajból egyaránt.

Férfi frizura: rövid, középhosszú, hosszú

A férfiakkal is megeshet, hogy új frizurára vágynak. Igaz, ezt valószínűleg ők maguk így sosem vallanák be. Mégis, egyre többen vannak azok, akik a hagyományos gépi hajvágásnál többet szeretnének; valami olyan formát és fazont, ami jobban kifejezi az egyéniségüket. Épp ezért a férfi frizurák világa is lehet változatos, kihívásokkal teli. A legnépszerűbb férfi frizurák inspirációját a Fashionbeans szolgáltatja.

Rövid férfi frizura

Középhosszú férfi frizura

Hosszú férfi frizura

Frufru őrület

A frufru tökéletes arra, hogy feldobd a megjelenésed, ráadásul remek alap lehet arra, hogy segítségével hangsúlyozd előnyös vonásaid vagy elrejtsd apróbb szépséghibáid. Legyen tömött, szellős, féloldalas vagy kétoldalas, a frufru nagyobb frizura-változtatások nélkül biztosítja a megújulást.