Ombre hajfestés – lágy színátmenetek, izgalmas hatás

Ha meguntad a klasszikus melírozást, válaszd az ombre, azaz színátmenetes hajfestést! Kreatív fodrász vár Budapest belvárosában.

Az ombre hajfestés trendje mára olyan hírességeknek köszönhetően, mint Sarah Jessica ombreParker vagy Drew Barrymore, meghódította a világot. Ombre frizura készíthető sötét vagy világos hajból, természetes, visszafogott színátmenetekkel, de a bátrabbak viselhetik akár rikító vagy épp pasztell-színű árnyalatokkal is. A legdivatosabb és leggyakrabban kért variáció mégis a szőke ombre, de vörös vagy extrémebb lányoknak a zöld színátmenetek is szépen elkészíthetők.

Az ombre hajfestés-technika neked való, ha:

  • a hagyományos melírcsíkok helyett lágyabb vonalakra vágysz;

  • hajfestés után nem szeretnél a hajlenövések miatt aggódni;

  • egészen természetes, "napcsókolta" hatást szeretnél;

  • drasztikus változást szeretnél, hiszen az ombre haj meghökkentő színátmenetekkel is elkészíthető. Ha extravagáns színekkel kísérleteznél, az elképzelésednek megfelelő hajszínezőt kérlek hozdd magaddal!

 

Mi is az az ombre hajfestés?

Az ombre haj egy színátmenetes hajfestési módszer alkalmazásával készül, mely során elérjük, hogy a hajtő és a hajvég színe lágy kontúrral váljon el egymástól.

Az ombre haj változatos formákban elkészíthető: ezidáig az volt a jellemző, hogy a hajtövek sötétebbek, és a hajvégek felé haladva a hajszín világosodik. Idén azonban ennek a fordítottja is elterjedt lesz, azaz a hajvégek borulnak sötétebb árnyalatba, ami a hajtövek felé haladva fokozatosan világosodik.

Természetes vs. extravagáns

pink ombreAz ombre hajfestés lényege tehát a lágy színátmenetek képzése, de az izgalmat nem csupán a sötétből világosba vagy a világosból sötétbe átmenő árnyalatok adják, hanem a színek megválasztása is, mely lehet extravagáns és természetes is. Ha extravagáns szeretnél lenni, és nem félsz a rád szegeződő tekintetektől, akkor válassz egymással kontrasztban álló színkombinációkat. Ha a természetesség híve vagy, akkor eredeti vagy festett alaphajszínedtől válassz csupán egy-két árnyalattal eltérőt.

Ombre hajfestés = lenövés?

Az ombre frizurát néhányan a lenövések divatjával azonosítják. Azonban az ombre hajfestés-technikák között is van különbség. Az ombre hajfestés nagy precizitást igényel, mivel elkészítéséhez többféle finom színátmenetet kell létrehozni. Ezért nagyon fontos, hogy a kivitelezést mindenképp bízd fodrász szakemberre!

Ha a melírozás hagyományos csíkjai helyett valami újat és egyedit próbálnál ki, akkor válassz ombre frizurát! A most jövő nyári fesztiválszezonban a színátmenetekkel is bátrabban játszhatsz!