Rockabilly fazonra felnyírt férfi frizura

 

felnyírt rockabilly férfi frizuraA rockabilly egy markáns zenei műfaj, mely a gyorstempójú country és blues keverékéből születve az '50-es évek Amerikájában tűnt fel. A stílus legnagyobb és legnevesebb képviselője Elvis Presley volt, aki valószínűleg a világ leghíresebb könnyűzenei énekese a mai napig. Nade hogyan jön mindez egy fodrász honlapjára?

Napjainkban nem csak a rock 'n' roll életérzés éli reneszánszát - ami valójában azt hiszem nem is ment ki soha a divatból -, hanem a stílus jellemző hajviselete, a rock 'n' roll életérzést tükröző rockabilly fazonra nyírt férfi frizura is, amelyből most kaphattok némi inspirációt.

Szerencsére elérkezett az az idő, amikor a férfiak nem elégszenek meg a hagyományosan, géppel lenyírt frizurákkal, hanem nyitottak a változatosságra, és nem csak rövid, hanem félhosszú, hosszú frizurát is viselni mernek. Bár az idők során a hosszabb hajviselet társadalmi elfogadottsága sokat nőtt, de a rövid férfi frizura hegemóniáját nem tudta átvenni. A rövid férfi frizurák egyik legérdekesebb változata a rockabilly fazonra felnyírt férfi frizura.

A rockabilly frizura legalapvetőbb vonása a kétoldalt felborotvált, a fej tetején pedig hosszabbra hagyott hajtömeg. Persze a hosszabbra hagyott hajtömeggel is lehet variálni: rockabilly a frizura akkor is, ha az oldalt felnyírt vagy felborotvált réteg után a haj a fejtetőn kissé rövidebben dobja ki magát.

Legyen a fejtetőn hosszabb vagy rövidebb a haj, a rockabilly frizura viselete is igen változatos. Hordható hátrazselézett módon vagy akár oldalválasztékkal is - utóbbival érezheted magad igazán az '50-es évek Amerikájában, annak mindenféle társadalmi korlátozása nélkül, hiszen a szesztilalom sokak örömére kis hazánkban még nincsen érvényben.

A frizura pozicionálásán túl variálhatsz még a haj "textúrájával": a rockabilly frizura jól hordható hullámos, vagy akár kiegyenesített hajjal is. Bár sok férfi - érthető okokból - még mindig idegenkedik tőle, de néha, ünnepnapokon, érdemes kipróbálni a lassan már minden háztartás alapját képező hajvasalót is, mert egészen új frizura-változatok érhetők el vele férfiaknak is!

Could not load widget with the id 13.

 Forrás: mens-hairstyle.com