A legjobb férfi frizurák arcformák szerint

 


A férfiakról mindig kevesebb szó esik a "szépségiparban", pedig ők is egyre többen és nyíltabban vesznek igénybeferfi arcforma különféle kozmetikai és fodrász szolgáltatásokat. Épp ezért a lifehacker.com nyomán megmutatjuk az egyes arcformákhoz illő legjobb férfi frizurákat. Ázonban készülj fel; még ezek után is megeshet, hogy hiába nézegeted magad hosszú percekig a tükör előtt: nem jössz rá az igazságra.

 

Férfi arcformák és frizurák

Sosem gondoltad volna, hogy a férfiak - ugyanúgy, mint a nők -  különféle arcberendezéssel rendelkeznek, melyekhez lehetőség nyílik megtalálni a legideálisabb frizurát. Meglehet, hogy a feladat a legtöbb esetben nem egyszerű, azonban mi most igyekszünk megkönnyíteni a dolgot egy rövid arcforma és frizura meghatározóval.

 

Milyen frizura illik az arcformádhoz?

Kerek arc - mindenki ismeri

A kerek arcot szögletesebbé teheted rövidebb oldalszélekkel, és megnyújthatod nagyobb volumenű, felfelé csapott frufruval. Próbáld ki az oldalválasztékot!

Emlékszel a régi Justin Bieber frizurákra? Na az nem neked való! Tehát kerüld a lelapuló frufrut és az arcodba fésült hajat.

 

Szögletes arc - erőteljes állkapcsok

A rövid, rendezett frizura kihangsúlyozza a szögletes, maszkulin vonásokat. Ha úgy gondolod, hogy te enélkül is elég maszkulin vagy, akkor hagyd a fejtetőn kissé hosszabbra a frizurát!

 

Hosszúkás arc - magas homlok

A hosszúkás arcot úgy lehet ellensúlyozni, ha az oldalszéleket, vagyis a halántékod vonalán lévő hajtömeget kicsit dúsabbra/hosszabbra hagyod megnőni (tehát épp az ellentettjét kell tenned annak, ami a kerek arcnál javasolt).

 

Gyémánt arc - széles arccsont

Próbálj ki rétegelt, felcsapott frizurákat (akár frufruval), hogy ellensúlyozd a széles arccsontot.

 

Háromszög arc - széles homlok

Próbáld ki egy középhosszú fazont félrefésült frufruval, ami minimalizálni fogja a homlokod szélességét.

 

Ovális arc - szinte tökéletes

Szinte az összes frizura és stílus jól áll, mert az arcod szimmetrikus. Próbálj ki bármit, amihez kedvet érzel, csak a frufrut kerüld el.

 

 

Jó fodrász Budapest belvárosában?

Ha az arcformádhoz illő frizura kialakításához jó fodrászra lenne szükséged, akkor keresd Kelemen Szabolcsot a 0620 312 7979-es számon vagy kérj időpontot online. A fodrászat a VII. kerület Damjanich u. 37. alatt található.

KAPCSOLAT

ÁRLISTA