Bob - a frizurák kaméleonja bob

A sokoldalúan hordható, könnyen elkészíthető, szinte minden arcformához passzoló bob napjainkban reneszánszát éli. A vágástól függően viselőjének karakteres vonásokat, légies eleganciát vagy romantikus játékosságot kölcsönző frizura a húszas években indult hódító útjára, de hogyan vált 2014 egyik legtöbbet kért frizurájává?

A bob frizura evolúciója

1. Kleopátra

Kleopátrát, Egyiptom uralkodónőjét már Krisztus előtt a II. században is bob frizurával ábrázolták, ám minden valószínűség szerint a 'frizura' nem az uralkodó sajátja, hanem csupán egy gyöngyökből kirakott fejdísz volt.

bob

2. Coco Chanel

A nők felszabadítójaként is emlegetett Coco Chanel nem csak az akkori öltözködést, hanem a frizuradivatot is új alapokra helyezte a húszas években jellegzetes hullámos, mély oldalválasztékkal ellátott bubi frizurájával.

bob

3. Marlene Ditrich

A hegedűművészből világhírű színésznővé lett Marlene Dietrich védjegyévé vált hűvös, szőke haja és hullámos bob frizurája.

bob

4. Audrey Hepburn

Az '50-es években a megközelíthetetlen nő típusát törékeny kislányos stílus váltotta, melynek méltó megtestesítője Audrey Hepburn.

bob

5. A Sasson-féle bob

A '60-as években Vidal Sasson frissítette fel a bob frizurát azzal, hogy a vágást geometrikus alapokra helyezte és bevezette az asszimetrikus frufrut.

bob

6. Blondie

A '70-es évek a strukturált bob végét hozta magával, hiszen előtérbe kerültek a hipszter stílust idéző kócosabb fazonok. A kor jellegzetes frizurája Blondie-é.

bob

7. Winona Ryder

A '80 években Winona Ryder hozta vissza a klasszikus bob fazont...

bob

8. Courtney Love

...hogy aztán a '90-es években Kurt Cobain, a Nirvana frontemberének neje, Courtney Love újra a 'nem-törődöm' grunde stílusban hozza azt vissza.

bob

9. Mostanában

A bob népszerűsége napjainkban is töretlen, ahogy Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham és Jessica Alba példája is mutatja, de a legendás Vogue szerkesztő, Anna Wintour névjegye is a bob frizura, aki 14 éves korában vágta le ilyen fazonra a haját, és azóta is ezt hordja.

  Could not load widget with the id 4.

Frizuratippek férfiaknak

A pasikról valahogy nem az a hír járja, hogy minden évszakváltáskor, hangulatuknak megfelelően új frizurát vágatnának maguknak. Ha ez a végletesség nem is annyira hiányzik belőlük, annak azonban épp itt lenne az ideje, hogy felfedezzék: van élet a gépi hajnyíráson túl is.

Ugyanis a rövid haj számos izgalmas lehetőséget rejt magában - arról nem is beszélve, hogy a hosszú haj szintén reneszánszát éli a férfiak körében - gondoljunk csak a mostanában népszerű férfi kontyokra. Nade a fiúknak sem kell ennyire messzire menni, ha csak egy kis változatosságot szeretnének csempészni a hétköznapjaikba. Az alábbiakban összegyűjtöttük 2014 legnépszerűbb rövid férfi hajviseleteit.

1. Faux Hawk - szelíd mohikán

A faux hawk frizura a klasszikus felnyírt mohikán szolidabb formája. Az 1 és 5 centiméter közötti haj a fejtetőn hosszabb, míg oldalt rövidre nyírt, de nem kiborotvált. A hajat viselheted egy kis wax segítségével összeborzolva vagy oldalválasztékkal, lesimítva is.

férfi faux hawk (majdnem mohikán)

 

2. Mohawk - az igazi mohikán

A mohawk stílust mindössze annyi különbözteti meg az előzőtől, hogy ebben az esetben a fej oldalsó részén a haj erősen felnyírt vagy kiborotvált.

Férfi mohawk (az igazi mohikán)

3. Katonafrizura

Az áramvonalasra nyírt kemény katonafrizura - amikor a haj a homloktól a fejetető felé haladva fokozatosan rövidebb lesz, oldalt pedig erősen felnyírt - ismét reneszánszát éli. Az éles vonásokat ebben az esetben néhány homlokodba húzott tinccsel - frufruval - puhíthatod.

Férfi katonafrizura

Lazább napokon néhány arcodba eső tinccsel tompíthatod az extra-maszkulin és szögletes vonásokat. Ettől a frufrus - vagy hamis frufrus - megoldástól sokak idegenkedhetnek, pedig a frufru is lehet férfias - nem mellesleg pedig a lenti hajviselet 2014 egyik legnagyobb férfi hajtrendjének számít.

Férfi katonafrizura (amikor kevésbé szigorú)

 

4. A rockabilly

A rockabilly frizura a fejtetőn hosszabbra hagyott, kétoldalt pedig felnyírt. Különbség a mohikán stílusokhoz képest a felnyírás mértékében és a haj hosszában van. Az Elvis Presley névjegyével védett stílus ugyanis hosszabb hajtömeggel, szolidabb alányírással és több hajformázó eszközzel él.

Elvis Presley rockabilly

  Férfi rockabilly ma

 5. Az oldalra csapott

A mély oldalválaszték meghatározó trend idén. A laza hatás érdekében zselé és wax helyett a rögzítéshez használj hajhabot.

Mély oldalválaszték

 

Emma Stone ombre & frufruEmma Stone új vörös ombre hajjal és frufruval debütált


Emma Stone színésznő a Pókember 2 bemutatóján aranyszőkébe szelídülő gesztenye-vörös ombre hajjal és arcát kislányosan keretező frufruval jelent meg. Ez a kombináció pedig játékos, kacér és szexi egyben.

Mindezidáig úgy tűnt, hogy az ombre haj trendjét lassan de biztosan kiszorítják a pasztellkréta színű hajak (lásd Kelly Osbourne vagy Nicole Richie levendula színű frizuráját), de ha valaki, akkor Emma Stone biztosan új lendületet adhat neki.

ombre & frufru

Ombre Update

Az ombre az egész világon végigsöprő hajtrend, de esetében is szükségszerű a megújulás. A klasszikus , hajtövektől a hajvégek felé fokozatosan kivilágosodó ombre azonban bizonyos esetekben unalmas lehet, ezért nézzük most meg mik a legfrissebb trendek az ombre haj területén.

1. Inverz ombre

A klasszikus ombre ellentrendje nem más, mint az inverz ombre, amikor a hajtövek világosak, a hajvégek pedig sötétek.

ombre

2. Ombre pasztellszínekkel

A vattacukorszín az idei év egyik legnagyobb slágere, így nem csoda, hogy az omréval ötvözve is hódít. Pasztellszínekkel - stílusodtól függően - lehetsz babás vagy vadóc: próbáld ki, ha a mered!

pasztell ombre

3. Ombre dip dye-jal fűszerezve

A dip-dye-trend a divatrajongók legújabb kedvence, mely lényege, hogy semmi esetre sem szabad egyetlen árnyalatúra festened a hajad. A lenti képen egy klasszikus sötét színből fokozatosan világosodó ombre látható, egy-két tincsen ezüsttel megbolondítva.

ombre dip dye

Ha ombre hajat szeretnél, ne bízd a véletlenre, mert a fokozatos színátmenetek megfestése szakértelmet igényel!

Kelemen Szabolcs tapasztalt, a legújabb férfi és női hajtrendeket ismerő fodrász barátságos árakkal vár a belvárosban! Hívd a 0620 312 7979-es számon, vagy jelentkezz be online itt:

FODRÁSZAT