Legyél merész és kreatív: eljött a furcsa hajkiegészítők ideje!

 

Tavasszal mindenki kicsit megőrül: kétségbeesett szekrényürítésbe, majd feltöltésbe kezd, új frizurát csináltat. Azonban - bármennyire is hajt a drasztikus változtatások utáni vágy rendíthetetlennek tűnő ereje - lassíts le egy percre és vedd észre, hogy nem feltétlen kell vagyonokat költened a megújulásra.

Fodrász-mentes megoldások frizurád felfrissítésére

Romantikus hajékszerek

Hajcsatok, hajbrossok, hajláncok: számtalan lehetőség egy-egy frizura vagy szett felpezsdítésére. A csillogó hajékszerek már nem csak és kizárólag a menyasszonyi ruhák elengedhetetlen kiegészítői, nem kell ahhoz különös alkalom, hogy viseld őket: egy-egy darabbal akár egy hétköznapi szett is elegánsabbá varázsolható. Nézd Sandra Bullock levél-formájú hajékszerét vagy Heidi Klum antik hatású hajkiegészítőjét!

Sandra Bullock hajbrossa

Heidi Klum hajékszere

Ha nyitott vagy az újdonságokra, akkor próbáld ki a hajláncot! Az indiai tradicionális hajékszerek, a haj nagyobb részét díszítő matha patti vagy a szolidabb, hajat és homlokot díszítő tikka a világ erőteljesebben globalizálódott nyugati felén már egészen nagy népszerűségnek örvendenek.

Paris Hilton (matha patti)

Alicia Keys (tikka) Sportos fejpántok

Ha hétköznapokban kevesebb romantikával is beéred, akkor talán neked találták ki a sportos fejpántokat. Ez az egyszerű, rugalmas anyagú fejpánt (a mostanában trendi jóganadrághoz hasonlóan) a sporttáskákból indult a kifutók világát is meghódító útjára. Ezt viselték a modellek például Vera Wang vagy Victoria Beckham bemutatóin is.

sportos fejpánt

Mivel a haj hátrasimításával a trend az arcra, és leginkább a szemekre helyezi a hangsúlyt, ezért jól mutat vele a hangsúlyos szemkontúr. Ha a hajkiegészítők szerelmese vagy, akkor ez az oktató videó számos egyéb kreatív ötlettel szolgálhat:

Jó fodrász Budapesten?

Ha a hajkiegészítők már nem nyújtanak kielégítő megoldást, akkor kénytelen leszel egy jó fodrász után kutatni. Kelemen Szabolcs kreatív, a legfrissebb trendeket követő férfi és női fodrász vár Budapest belvárosában, a VII. kerületben. Jelentkezz mielőbb, ha egyedi frizurára vágysz, fontosnak tartod a barátságos kiszolgálást és árakat, vagy ha idegenkedsz a drága szépségszalonok világától!

Fodrász árlista

Kapcsolat

 

Tudd meg miben különbözik az ombre, a balayage, a fóliás és a legújabb trend, a flamboyage melírozás-technika!

 

A melírozás egy jól ismert és elterjedt lehetőség akkor, ha radikális változtatások nélkül flamboyageszeretnéd felfrissíteni hajszínedet vagy kiemelni frizurád vonalát. Azonban van élet a hagyományos fóliás (és fésűs) technikán túl is!

Legújabb frizura- szín- és technikai trendek

Minden évszakváltás új trendeket tartogat - nincs ez másképp a fodrászatban sem, ahol stílus, a szín vagy az alkalmazott technika tartogat újdonságokat.

Ha a legújabb frizura-trendeket nézzük, akkor kétségkívül a természetesnek tűnő hippis sellőhullámok vagy "az épp most keltem ki az ágyamból" stílus a legmenőbb.

Színek terén az emberek egyre inkább bevállalósabbak lesznek: hódítanak az élénk színek, a vörös, a burgundi, a kék és a zöld.

Technikailag pedig minden kétséget kizáróan az úgynevezett flamboyage melírozás a sztár.

A flamboyage

A flamboyage egy francia eredetű új melírozás-technika, melynek lényege, hogy a fodrász a hajtincseket leválasztja, és a tincsekre egyesével egy átlátszó, vízben könnyen oldódó ragasztószalagot tapaszt, mely felszedi a tincs legfelső - és ténylegesen megfestendő - hajszálait. A flamboyage melírozás-technika egységes alaphajszínen mutat a legjobban.

Mi a különbség a fóliás, az ombre, a balayage és a flamboyage melírozás között?

A fóliás melírozás a leghagyományosabb melírozás-technika, mely a fodrász számára szinte tökéletes kontrollt biztosít. A hajtincseket fólián festik meg, majd becsomagolják. Fóliás melír esetében a hajat a tövektől a végekig festik, a lenövés 3-4 hét múlva már látszik, ezért ez a fajta melírozás gyakori karbantartást (fodrász-látogatást) igényel.

fóliás melírozás

Az ombre lényege, hogy a hajtövektől a hajvégek felé haladva a hajszín fokozatosan kivilágosodik. Az ombre trükkje a lágy színátmenetekben rejlik. A hatás elérhető fóliás melírozással vagy balayage technikával is. A lenövések miatt ebben az esetben sem kell aggódni, mert a színátmenet leggyakrabban a hajhossz közepétől indul.

ombre

A balayage francia eredetű szó magyarul sepregetést jelent, ami a fodrászatban annyit tesz, hogy a fodrász szabad kézzel, egy hajfestő ecset segítségével "sepregető mozdulatokkal" viszi fel a hajfestéket a kívánt hajfelületre. A balayage nagyszerű mindazok számára, akik kontrasztosabb, de természetesnek tűnő frizurát szeretnének.

balayage

A flamboyage az ombre és a balayage keveréke. Az új szín leggyakrabban a haj közepe táján jön be, és a hajvégekig tart. A fodrász itt is szabad kézzel, a kiválasztott tincsek legfelsőbb rétegét megfestve halad. Eszköze lehet ebben egy átlátszó, vízben a hajról könnyedén leoldódó ragasztószalag vagy egy egyszerű fésű, amivel leválasztja a tincsről a felső szálakat.

flamboyage

 Jó fodrászt keresel Budapesten?

Ha szeretnéd kipróbálni a fenti melírozás-technikák bármelyikét, akkor keresd Kelemen Szabolcs férfi és női fodrászt a Damjanich utcában (Mucha szalon) vagy kérj időpontot telefonon (0620 312 7979) vagy mailen itt.

Barátságos árak, férfias kreativitás a belvárosban!

 

Ombre haj vs. fénycsík splashlights - fénycsík

 

A színátmenetekkel játszó ombre stílus töretlen trend, de trónkövetelőként már megjelent a splashlights, vagyis az úgynevezett fénycsík trendje.

Az ombre haj még mindig trendi, és az marad 2014-ben is - mondja Rebecca Brent a L'oreal egyik elismert stylistja.  Újítás csupán a hajszín árnyalataiban várható: idén leginkább a mélyvörös hajtövek és világos hajvégek és a rozészínű ombre hódítanak majd.

rozészínű ombre

Az ombre haj lényege, hogy a haj hosszának nagyjából a közepétől számítva az alapesetben sötét hajszín szépen lassan, fokozatosan, a hajvégek felé világosabb árnyalatba csúszik át. A barnából szőkébe váltó ombre természetessége miatt a legnépszerűbb választás.

ombre haj - barna & szőke

Az ombre haj népszerűsége töretlen, azonban trónkövetelőként megjelent egy új trend, a fénycsík, azaz a splaslights. Az új hajtrend lényege, hogy a haj középső vagy alsó részében van egy világosabb sáv, mely azt a hatást kelti a gyanútlan szemlélőben, mintha a hajat extrém erősen valamilyen fényforrás világítaná meg.

splashlights

A fénycsík trendje mellett senki sem megy el szó nélkül: ugyanúgy, mint az ombre esetében egyeseket megőrjít, mások pedig odavannak érte.

A hajfestés technikája egyszerűnek tűnik, de egyáltalán nem az: komoly tapasztalatokra van szükség fodrászat és hajfestés terén. Ezért ha valaki fénycsíkot szeretne a sörényébe, az semmiképp se kísérletezzen otthon!

Jó fodrász Budapest belvárosában?

Ha új hajszínre vagy új frizurára vágysz, látogass el VII. kerületi fodrászatunkba, ahol tehetséges fodrász korrekt árakkal és szolgáltatásokkal vár. Specialitások: ombre hajfestés, egyedi hajvágás és színkeverés, melírozás, hajhosszabbítás. Női és férfi fodrászat egyaránt.

Nálunk a helyed, ha:

- tehetséges férfi fodrászt keresel;

- az egyedi frizurát szeretnél;

- a fontos korrekt árképzés.

Mást kell keresned akkor, ha a fodrászathoz kapcsolódó szolgáltatások, a nagy név, a márka és a helyszín fontosabb, mint a fodrászat maga.

Kelemen Szabolcs női és férfi fodrász

Budapest, VII. kerület

Keresd a 0620 312 7979-es telefonszámon vagy írj egy mailt itt.