Hajtrendek, frizura-divat - 2013 ősz

Természetes ombre, "splashlights", frufru és oldalválaszték

 

rövid frufruSzomorú vagy sem, az ősz itt van újra: a nyári kalandozások után visszatérünk a "normál üzemmódba", rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az éjszakák, a szekrényekből pedig előkerülnek a kabátok, sálak, vastagabb kardigánok, divatos csizmák. Az új évszak beálltával gyakran mi is átprogramozódunk: új hajszínre, új frizurára vágyunk.

De mik is az idei ősz legfrissebb haj- és frizura-trendjei? Az alábbiakban ehhez próbálunk ötleteket adni.

 

 

Természetes ombre

Amikor az ombre (színátmenetes) hajtrend divatba jött, akkor az extrém változata terjedt el: egészen sötét hajtövek extrémen világos hajvégekben végződtek, a színátmenetek fokozatossága kevésbé volt jellemző. Azonban most az új évszakkal új trend köszöntött be, és az ombre hajfestés módja is megszelídülni látszódik: a sötétebb alaphajszíntől csupán egy-két árnyalattal világosabb szín alkotja a fokozatot, az új ombre hajfestés technika tehát kerül mindenféle extremitást és túlzást, jó példa lehet erre Khloe Kardashian ombre haja.

Splashlights: az ombre hajfestés utódja

A splashlights névre keresztelt új hajtrendet máris az ombre utódjaként említik. Lényege egy olyan látvány kreálása, mely azt az illúziót kelti, mintha a haj lézerrel lenne megvilágítva. A "lézersugarat" a haj közepére, vízszintes csíkban festik meg. Az új őrület várhatóan a kifutókról a hétköznapok frizura-divatjába is beszivárog majd olyan extrém árnyalatokban is, mint a rózsaszín, a piros, a kék és a zöld.

Frufru

A frufru idén ősszel sem akar kimenni a divatból, ami jó hír, mert frurfuval tényleg bármilyen frizura felújítható. Legyen az extrémen rövid, laza arcba hulló vagy fokozatosan oldalra omló, a frufru választásával senki sem foghat mellé. Bővebben a frufru trendről itt.

Mély oldalválaszték

A '60-as éveket idéző mély oldalválaszték vékonyra szedett hajvégekkel, a fejtetőn némi tupírozással ismét reneszánszát éli. Trükkök:

- A fejtetőn válassz le 1-2 centiméteres szakaszokat.

- A hajtöveknél többször húzd visszafelé a fésűt, majd hajtsd előre a tincset. Ha túl könnyen hajlik, ismételd még a műveletet.

- Az előrehajtott tincsekre fújj hajlakkot és hagyd megszáradni.

- Hajtsd vissza a feltupírozott tincseket majd lazán fésüld össze az egész hajad.

Őszi színárnyalatok

Az ősz közeledtével valahogy vonzódni kezdünk a "mélyebb" árnyalatok felé. Az ősz a rozsdás barna, narancssárga, mély bordó időszaka, tehát el kell köszönnünk az élénk világos, nyárias színektől.

- A szőkék adjanak némi aranyszínt - akár melír formájában is - a hajukhoz, hogy teltebb és gazdagabb hajszínnel pompázzanak.

- A vörösek keverjenek, kevertessenek egy csepp hűvösebb, kékes árnyalatot megszokott élénk vöröses-narancsos hajfestékükbe, hogy hajtónusoknak egy kis őszies, padlizsános árnyalata legyen.

- A barnák szabaduljanak meg minden kopottas, napcsókolta színárnyalattól és válasszanak mélyebb gesztenye vagy csokoládébarna színt helyette. Ebbe az alapszínbe egy kis vörös vagy aranyszín keverésével csak fokozhatják az őszies hatást.

Could not load widget with the id 17.

Jó fodrász Budapest belvárosában?

Kelemen Szabolcs férfi és női fodrász, frizura doktor, ismeri a legújabb frizura-trendeket, és nem fél azokat a vendéh egyedi igényeihez illeszteni. Barátságos árakkal vár mindenkit Budapest belvárosában, a Damjanich utca 37. szám alatt. Időpontot kérni telefonos (0620 312 7979) vagy online bejelentkezéssel lehet.

 

 

 

 

 

Színátmenetes (ombré) haj a befutó

Ha trendi és egyedi frizurára vágysz, akkor mindenképp légy merész és próbáld ki a színátmenetes ombré hajszínátmenetes (ombré) hajat, mert imádni fogod!

Idén hódít a színátmenetes trend: ruhán, körmön, és persze a hajfestésben is. A színátmenetes haj vadóc megjelenést kölcsönöz viselőjének, ezért elsősorban a fiatalok körében népszerű, ahol mostanában egyébként is trendinek számít a laza hipszter fazon. A trend nagyjából végigsöpört már minden hollywoodi híres csajon: Jessica Biel, Sarah Jessica Parker, Rachel Bilson, Drew Barrymore, Ashlee Simpson vagy Olivia Wilde is a színátmenetes haj népszerűsítője.

Celebek, akik rákattantak a trendre

 

  Could not load widget with the id 15.

Forrás: womenshair.about.com

A színátmenetes haj a különféle színtónusokkal való játék izgalmát viszi bele a hétköznapokba, és hajhossztól, hajszíntől és fazontól függetlenül jól mutat. Ahogy a fenti képgaléria is mutatja, a legnépszerűbb a természetes barna-szőke színátmenetes haj, de egyre többen vállalkoznak a merészebb színtónusok viseletére, így mostanában a vörös, a kék, a pink vagy a pasztell-árnyalatok ombre festése sem számít ritkának. a legnépszerűbb színátmenetes megoldás az, ha a hajtövektől haladva a hajszín a végek felé világosodik, de idén a trend megfordulni látszik azzal, a világos hajtövek a végek felé sötétednek. Ez az inverz színátmenetes haj trendje.

 

  Could not load widget with the id 16.

Forrás: pinterest.com

A színátmenetes haj előnyei

- Könnyedén felfrissítheted, izgalmassá teheted vele a hajszíned.

- Változatosságot biztosít: te határozod meg az átmenetek színét és a színek intenzitását, így a skála a természetestől akár a nagyon világos (vagy inverz ombre esetén sötét),  figyelemfelkeltő árnyalatokig terjed.

- Ha a hajlenövések miatt idegenkedsz a hajfestéstől, akkor a színátmenetes technika neked való, mert a festéket nem kell feltétlen a hajtövekre is felvinni: míg a haj felső része a természetes hajszíned sötétebb árnyalatában marad, a haj alsó részét világosíthatod, színezheted kedvedre.

 

Miért ne kísérletezz a színátmenetes haj létrehozásával otthon te magad?

Habár egyre több kozmetikai vállalat jön ki mostanában színátmenetes hajfestésre alkalmas "technológiai újításokkal", sokkal biztonságosabb fodrász szakemberhez fordulni, ha színátmenetes hajat szeretnél magadnak. Hogy miért?

- A színátmenetek létrehozása nem olyan egyszerű feladat, főleg, ha nincsen benne gyakorlatod. Ha biztosan nem szeretnél a hajlenövéshez hasonló éles kontrasztokat, akkor bízd a dolgot inkább egy tapasztalt fodrász szakemberre.

- A haj szőkítése és hidrogénezése szintén igényel némi tapasztalatot. Ha nem figyelsz oda, a lágy színátmenetek létrehozása helyett könnyen szétégetheted a hajad úgy, hogy már csak a vágás segíthet rajta.

- Míg a bolti színátmenetes hajfestékek gyakran csak korlátozott színárnyalatokat kínálnak (általában sötétbarna-világosbarna, középbarna-sötétszőke, szőke-világosszőke hajra), a fodrász-székben te mondod meg mit szeretnél, és pontosan olyat is fogsz kapni.

- Legyen természetes szőke-barna, esetleg extrém kék-pink-zöld vagy pasztell színátmenetes haj az álmod, a fodrászatban egyedi frizurát kapsz, nem kell kompromisszumokat kötnöd.

A tökéletes eredményért tehát keress fel egy szakembert!

 

Jó fodrász, barátságos árak, Budapest?

Kelemen Szabolcs férfi és női fodrász

0620 312 7979

1071 Budapest, Damjanich utca 37.

 

 

Rövid vagy inkább hosszú haj?

7 ok, amiért rövidre vágatni érdemesebb

 

rövid frizuraRövid vagy inkább hosszú frizura? A döntést dilemmák sora előzheti meg, de most lássuk miért teszik le egyre többen a voksukat a rövid frizura mellett.

Nagy megdöbbenést okozott, amikor néhány hete a híres énekesnő, Beyonce rövid, könnyen kezelhető rövid pixie frizurára cserélte jellegzetes oroszlánsörényét, miután az egy koncert közepette igen kellemetlen pillanatokat okozott a sztárnak azzal, hogy "becsavarodott" egy, az énekesnő háta mögött működő ventilátorba.

Bár a lányok gyakran félnek levágatni hosszú hajukat, a rövid frizura számos előnnyel rendelkezik. Az alábbiakban nézzünk 7 okot miért lehet a váltás előnyös.

 7. Kevesebbet költesz hajformázási eszközökre

A rövid pixie vagy bubi frizura ápolása kevesebb sampont és hajkondicionálót igényel, így nem kell majd havonta új termékeket vásárolnod, és elfelejtheted a hajkárosító és hajszínölő göndörítést vagy hajkiegyenesítést is. Hosszú távon sokat spórolhatsz ezzel. Ez nem elég meggyőző? Olvass tovább!

6. Rövid frizura: kevesebb stressz

A rövid frizura kezelése egyszerűbb. Előfordult már veled, hogy azért nem mostál késő este hajat, hogy ne kelljen vizes hajjal az ágyba bújnod? A gyakori hajszárítás káros, vizes hajjal lefeküdni pedig több szempontból kellemetlen: egyrészt kevés dolog kelt olyan rossz érzéseket, mint nyirkos párnán aludni, másrészt a hajad másnapra "kezelhetetlenre aludhatod". Mindez elkerülhető egy extra rövid pixie vagy kevésbé extrém rövid bubi frizurával.

5. Úszhatsz anélkül, hogy vizes lenne a hajad

Ha egyszer is előfordult már veled, hogy nem tudtál felhőtlenül élvezni egy vizes kalandot barátaid társaságában, mert éppen a tóparti szórakozás előtt mostad meg a hajad, és nem akartad az egész procedúrát rövid időn belül újra megismételni, akkor tudod miről beszélek. Egy rövid bubi vagy pixie erre a problémára is megoldást nyújt. Így már nyugodtan koncentrálhatsz arra, hogy jól érezd magad.

4. Hasznot húzhatsz a szexis üzleties megjelenésből

A rövid frizura praktikussága mellett komolyságot is tükröz, és ha jól kombinálsz, akkor sok hasznot húzhatsz komoly, de nőiesen szexi megjelenésedből, mint akárki más.

3. Gyorsabban elkészülhetsz

Gyorsabban elkészülhetsz, azaz reggel tovább aludhatsz, reggelizhetsz vagy öltözködhetsz! A rövid frizura csak egy kis hajformázót igényel, és már kész is.

2. Egyedivé varázsolhat

A legtöbb lány egyszerűen fél levágatni hosszú haját, így ha végül elhatározásra jutsz, biztos lehetsz benne, hogy a rövid frizura egyedivé és különlegessé fog tenni. Ráadásul az új megjelenésed azt fogja sugallni, hogy spontán, kalandvágyó és kockázatvállaló vagy. Ez a hármas pedig garancia arra, hogy jól érezd magad a bőrödben.

1. Extra sokoldalúan viselhető

A rövid frizura egyik legnagyobb előnye, hogy gyorsan elkészíthető, és rendkívül sokoldalúan viselhető. Konszolidált, üzleties megjelenés érhető el, ha a hajadat hátrafésülöd vagy kiegyenesíted és némi hajfénnyel fényezed; de vad és szexi megjelenést is elérhetsz, ha a frizurád összeborzolod és rendezetlenül hagyod. Így csinálja Anne Hathaway:

Could not load widget with the id 14.

A rövid frizura tehát számos előnyt biztosít, ráadásul trendi is, mert számos modell, színésznő, énekesnő választ szexi pixie vagy bubi frizurát. Próbáld ki te is az új stílust és tapasztald meg magad az előnyeit!

Jó fodrász Budapesten?

A Frizura Doktor barátságos árakkal vár a belvárosban. Kérj időpontot online vagy hívd a 0620 312 7979 telefonszámot!

Képek forrása: beautifulginai.blogspot.hu