Frufru fazonok

A frufru bármilyen frizurát képes feldobni: viselete elképesztően szexissé vagy kimérten elegánssá is tehet, a lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat határt. Legyen a frufru rövid és tömött vagy oldalra fésült és tépett, még egy átlagos hajviselet is izgalmassá változtatható vele. Kíváncsi vagy neked milyen frufru állna jól igazán?

Az arcformád meghatározása

A megfelelő frufru (és jó frizura) kiválasztásához először is ismerned kell az arcformád. Fogj egy mérőszalagot, és kövesd a lenti lépéseket, de ne várj egzakt igazságokat, a centiméterek csak az arányok felismeréséhez kellenek. Tehát:

1. Arccsontok közötti távolság: a mérőszalagot helyezd a szemed alá és mérd meg a két arccsontod közötti távolságot. Ez pontosabban a két külső szemzug közötti távolságot jelenti. Jegyezd le a kapott eredményt.

2. Mérd le a 2 állkapcsod közötti távolságot, ami gyakorlatilag a fülcimpák alatti állkapocs részek közötti távolságot jelenti.

3. Mérd le a homlokod a legszélesebb részénél.

4. Végül mérd le az arcod hosszát középen a hajvonaltól az orron át egészen az állcsúcsig.

Az eredményeket vizsgálva többféle következtetést vonhatsz le: lehet gyémánt, hosszú, kerek, ovális, szív alakú és négyszögletes az arcod. A gyémánt arcú Audrey Taotou-t a széles arccsont, kis homlokvonal és kis állkapcsok közötti távolság jellemzi. A hosszúkás arc körülbelül kétszer olyan hosszú, mint széles. Ilyen arca van Liv Tyler-nek is. Ginnifer Goodwin kerek arca nagyjából olyan széles, mint amilyen hosszú. Az ovális arcú Jessica Alba esetében az figyelhető meg, hogy az arc hosszúságának és szélességének aránya 3:2, azaz az arc szélessége 1/3 résszel kisebb, mint hosszúsága. A szív arcú Reese Witherspoon-t széles homlok, széles arccsont és keskenyedő, hegyes állban végződő áll jellemzi. Sandra Bullock-nak szögletes arca van, vagyis a homlok hajvonala és az állkapocs fül alatti kezdeti szakaszának szélessége ugyanakkora; azaz határozottabb, szögletes vonások jellemzik.

Could not load widget with the id 11.

Frufru választás

Bridget Bardot Gyémánt archoz: kerüld a nehéz, tömött, egyenes frufru vágatását. Ennek praktikus okai vannak: gyémánt arc esetén a haj vonala keskeny, a haj gyakran felfelé érzi jól magát, így nehéz lehet a tömör, egyenesre vágott frufru kordában tartása. Ezzel szemben gyémánt archoz kifejezetten jól áll a Bridget Bardot-féle "függöny frufru". A középen elválasztott vagy a középtől kissé oldalra eső frufru segít kihangsúlyozni a gyémánt arc formáját.

Hosszúkás archoz kifejezetten jól áll a frufru: választhatsz tömör, a homlokodba fésült egyenes frufrut vagy oldalra fésült kissé szellősebb, tépett fazont, amely keretet ad arcodnak.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a kerek arcú lányok viseljenek-e frufrut vagy sem. A lényeg azonban itt is a homlok nagysága. Ha kicsi, keskeny homlokod van, valóban elfelejtheted a frufrut, azonban, ha átlagos méretű vagy esetleg szélesebb a homlokod, nyugodtan próbálj ki bármilyen fazont, de ügyelj arra, hogy a frufru szélső tincsei legyenek hosszabbak, mert így optikailag nyújthatsz az arcodon.

Az ovális arcú lányoknak szinte minden jól áll, így egyetlen frufru-fazonnal sem foghatnak mellé. Kísérletezzetek nyugodtan, és ne féljetek bevállalósabbak lenni: még egy viszonylag rövid, tömörebb frufruval sem nyúlhattok mellé.

A szív alakú arc jellemzője a széles homlok és keskeny áll. Ezt ellensúlyozandó választhatsz az arcodba hulló laza vagy oldalra fésült tépett frufrut is, de mindenképp kerüld a dús, egységes frufrut, mert az optikailag még inkább szélesíti a homlokod.

A szögletes archoz nem illenek az éles vonalak. Ha nem szeretnél "kocka-fejet", a határozott vonalú frufru helyett válasz kerekebb, lazább, tépettebb formákat.

Could not load widget with the id 12.

Készen állsz az átalakulásra? Időpont egyeztethető Kelemen Szabolcs fodrásszal a 0620 312 7979-es telefonszámon vagy online itt.

 

 

Rövid frizurák - passzoló hajszínek

 

rövid frizurákA rövid frizurák, különösen a bubi (vagy bob) és pixie fazonok idén extrán divatosnak számítanak, ami nem csoda, hiszen a rövid frizura mindenképp egyedi, és viselőjének - hangulattól függően - kölcsönözhet extravagáns, vadóc, szexi vagy kislányosan ártatlan, természetes megjelenést.

A lentiekben az idei rövid frizura-trendeket alapul véve szeretnék néhány pixie és bubi fazont mutatni, melyek remélhetően inspirálóan hatnak majd. Minden frizura kiemelhető különleges hajfestés-technikákkal, melyek segítségével a frizura vonala hangsúlyozható, a hangsúllyal-ellensúllyal pedig akár kisebb szépséghibák is elrejthetők.

 

 

Bubi frizura

vörös bubi frizuraA bubi világszerte az egyik legkedveltebb női frizura, mert könnyen kezelhető és változatosan hordható. A klasszikus bubi haj nagyjából állig ér, és nagyon erőteljes vonalai vannak. Napjainkban azonban a klasszikus vonalak is variálhatóak, így bubi frizura készíthető egészen rövid, fülig érő de akár vállig érő hajból is. Ha kerek arcod és bubi frizurád van, és még a színtónusod is engedi, akkor mindenképp próbáld ki a vörös hajszínt. Nagyon trendi és vadóc megjelenést érhetsz el vele.   bob frizura

Ha arcod hosszúkás, akkor mindképp rövidebb bubi frizura vágatása ajánlott, mert az "kerekíti" és lágyítja a megjelenésed. Ha olyan bubi frizurát vágattál, melynek oldala kissé tépett, akkor szőke melír-csíkokkal teheted hangsúlyossá a frizura vonalát. Azonban ne ragadj le a klasszikus csíkos melírozásnál, hiszen ez a technika számos izgalmas és kreatív színkombináció megvalósítására alkalmas. A különleges melírozás-technikákról bővebben itt olvashatsz.

 

 

Rövid pixie frizura világos szőke árnyalattal

szőke pixie frizuraIdén a rövid pixie frizura is nagyon menő, különösen, ha hűvösebb szőke árnyalatot választasz hozzá. Ezzel a kombinációval garantált a szexi hatás!

A hagyományos pixie egyébként egy, a '70-es évekre emlékeztető retró, elől, oldalt és hátul rövidre vágott, a fejtetőn pedig kissé hosszabbra hagyott frizura-trend, ami idén újra tömegeket hódít majd meg. A hajtrend úttörőjeként Twiggy-t, a '60-as évek legkeresettebb modelljét említik, aki megjelenésével és extra rövid hajával azokban az időben forradalmit újított és megosztotta a "közízlést". Ahogyan az lenni szokott: akadtak ellenzői és követői, azonban azt ma már senki nem vitatja, hogy a rövid haj kislányosan bájos megjelenést kölcsönzött neki.

Napjainkban a nagy nyilvánosság előtt először Emma Watson jelent meg új pixie frizurájával, ám ahogyan ez lenni szokott, idővel egyre több híresség kipróbálta az új divatot, így például Natalie Portman, Victoria Bekham, Rihanna vagy Sharon Stone is csatlakozott. Itthon jellemző példaként talán Ördög Nóri említhető, aki minden egyes fellépésével megmutatta milyen változatosan hordható a klasszikus rövid pixie frizura.

 

pasztell hajPasztellszínű divat

Az idei év másik nagy slágere a pasztell hajszín. A pasztell vagy selyemcukorka színek kislányos bájt, nőies romantikát kölcsönöznek viselőjének, így különösen ajánlott a babás stílus kedvelőinek.

A pasztellszínek világos hajban mutatnak igazán jól, és a legjobb bennük, hogy már egy pár tincs melírozásával is rendkívüli módon izgalmassá tehető a frizura.

Azonban ha a pasztellszínekkel mégsem vagy nagy barátságban, hasonló módon, csupán néhány tincs bemelírozásával és egy szolid, természetes szín kiválasztásával is feldobhatod a hétköznapokat. Mostanában az egész hajra kiterjedő melírozással szemben különösen trendi, ha csak néhány tincset színezel be. Ez a melírozás-technika különösen rövid frizura esetén látványos.

 

rövid ombre frizuraRövid frizura - ombre hajfestés

Rövid frizura választásakor sem kell lemondanod az ombre hajfestés technikáról! A klasszikus ombre hajfestés esetén a haj a hajvégek felé haladva fokozatosan kivilágosodik. A legkedveltebb kombináció a szőke-barna ombre, azonban idén többek között a selyemcukorka-pasztellszínű trendnek is köszönhetően nem ritkák az extravagáns, lila, kék, zöld hajszínek sem.

 

 

Legyen az pixie, bubi vagy bármely egyéb divatos vagy klasszikus rövid, vagy hosszú frizura, ha kedvet érzel a nagy átalakulásra, akkor keress bátran telefonon vagy kérj időpontot nálam.

 

 

Új férfi frizura készítése - több, mint gépi hajvágás

 

A férfiak többségét átjárja a borzongás, ha belép egy fodrászatba, mert sokuk számára idegen a szépségszalonok világa - ezért is igyekeznek minél előbb szabadulni onnan. Azonban a fodrászat nem feltétlen egyenlő a sztereotípiákban élő rózsaszín púderpamacsos világgal, és egy jó fodrász többet tud nyújtani a kétségkívül praktikus és gyors, viszont kissé sablonos gépi hajvágásnál is. Egy menő férfi frizura igenis megéri a fáradalmakat.

Menő férfi frizura - hogyan vágasd?

férfi frizuraElőször is tisztában kell lenni azzal, hogy mi a cél. Legtöbbünk rémálma az, amikor a fodrász-székben ülve a fodrász fölénk hajolva felteszi a kérdést, hogy akkor ma milyen frizurát szeretnénk...? Ennek meghatározása és szavakba öntése ugyanis nem egyszerű feladat, de a következő sorokban épp ehhez próbálok segítséget nyújtani.

Tegyük fel, hogy unod a mostani hajad - hát ez férfiakkal is megesik. Hol találsz inspirációt arra, milyen irányban változtass? Természetesen ott vannak a jó öreg divatlapok, a sztárok meg a focisták, és az internet, ahol férfi frizura-galériák tömkelegét találhatod, amit elmenthetsz és megmutathatsz a fodrásznak. Ez óriási segítséget nyújt, legalább az irányvonal meghatározásában. A végeredmény természetesen sok egyéb tényezőtől, a vendég hajának textúrájától, mennyiségektől, és a fodrász ügyességétől is függ.

Az elhatározás előtt

Az új frizura vágatása előtt azonban néhány dolgot szükséges átgondolnod. Pontosabban:férfi frizura

1. Karbantartás - Milyen gyakran kell frissíteni a frizura vonalát?

2. Idő - Mennyi időt szánsz arra, hogy beállítsd a hajad?

3. Hajformázók - Fel vagy arra készülve, hogy a fodrász által elkészített frizurát otthon esetleg csak különféle hajformázók segítségével rekonstruálhatod?

4. Felszerelés - Nem zárkózol el attól, hogy otthonra esetleg hajszárítót, sőt, netán hajvasalót is beszerezz?

5. Egyéni stílus - Mit viselsz szívesen és nagy vonalakban hogyan írnád le egyéni stílusodat? Ha a klasszikus elegancia vonala passzol hozzád a leginkább, valószínűleg nem fog jól állni egy oldalt felnyírt, a fejtetőn pedig hosszabbra hagyott rockabilly férfi frizura.férfi frizura rockabilly

6. Munkahely - Az új frizura vállalható a munkahelyeden is?

A lista elsőre hosszúnak tűnik, de ha őszintén válaszolsz a fenti kérdésedre, és jól ismered magad, akkor nagyobb az esélye, hogy a fodrász-szakembernek is pontosabban el tudod mondani azt, amit szeretnél. A fenti tényezők figyelembe vétele után kezdhetsz el azon gondolkodni, hogy konkrétan milyen frizura állna neked jól. A sztereotípiák legyűrése igen nehéz feladat, főleg akkor, ha mindezidáig csak a gépi hajvágáshoz vagy más egyszerű, elől-oldalt rövid frizura viseletéhez volt szerencséd. 

Az ideális férfi frizura meghatározása

A frizura-készítés folyamata különböző fázisokra bontható le. Ha felteszed magadnak a következő kérdéseket, akkor könnyebben juthatsz elhatározásra.

férfi fodrász1. Oldalsó frizura-vonal

Oldalt hosszabb vagy rövidebb hajat szeretnél? Belefér némi igényes rendezetlenség a megjelenésedbe vagy a klasszikus vonalakat részesíted előnyben?

2. Hátsó frizura-vonal

Hátul is az oldalsó frizura-vonalhoz hasonló hajhosszúságot szeretnél vagy hosszabbat? Szereted, ha felnyírják a hajad vagy nem zavar a bohém, de ápolt rendezetlenség?

3. Fölső frizura-vonal

Hogyan viselnéd szívesen a hajad? Hátrasimítva, tüsire állítva vagy kócosan?

4. Szemközti frizura-vonal

Az oldalsó vonalhoz képest hosszabban vagy rövidebben szereted elöl hordani a hajad? Bírod vagy zavar, ha a hajad az arcodba esik?

Ha nem vagy biztos magadban, természetesen  mindig kikérheted a fodrász véleményét, de jobb a fenti kérdéseket először tisztázni, mert így biztosabban le tudod írni mit szeretnél, és nem ér majd meglepetés. Ha megvan a nagy elhatározás, és új férfi frizurát szeretnél, akkor jelentkezz be minél előbb! Tapasztalt és rugalmas férfi fodrász vár a belvárosban.