Trendi melírozás technikák

 

Stílusod legyen extrém vagy visszafogott, hajad akár hosszú vagy rövid, ha szeretnéd kicsit felfrissíteni a megjelenésed, akkor a melírozás választásával biztosan nem foghatsz mellé. A lentiekben a közismerteken túl összegyűjtöttem néhány újszerű melírozás technikát, melyek bizonyítják mennyi változatosság rejtőzik ebben a hagyományosnak gondolt hajfestési módszerben.

1. Balayage melírozás technika

A balayage francia eredetű szó, jelentése pedig "sepregetés". Hogyan kapcsolódik mindez a melírozáshoz?

balayage melírozásA balayage melírozás esetében a fodrász a tarkótól kezdve tincsenként, szabad kézzel vagy egy kisebb spatulával gyors mozdulatokkal húz melírcsíkokat a vendég hajába, ami által természetes, "napcsókolta" hatást tud elérni.

Ellentétben a hagyományos fóliás melírozással, amikor a fóliák a hajtincseket egymástól elszeparálják, a balayage melírozás esetében a tincsek egymáshoz érhetnek, és ez okozza azt a bizonyos "napcsókolta" hatást. Ez a technika adta meg az ombre hajfestés alapját, mivel ez utóbbi a balayage továbbfejlesztett változata.

 

 2. Ombre hajfestés technika

Az ombre (színátmenetes) hajfestés is egy melírozás technika, melynek eredeti formájában a lényege, hogy a ombre hajhajszín a hajvégek felé haladva fokozatosan kivilágosodik. Újabban azonban a trend megfordulni látszik, az idei év legfrissebb ombre trendje épp a fentiek inverze, amikor a világos hajtő a végek felé haladva fokozatosan sötétedik.

Az ombre hajfestés a balayage melírozás technikából fejlődött ki: az ombre hatás létrehozásához több módszert alkalmaznak, a legjobb eredményt véleményem szerint  a fóliás-tupírozós módszerrel lehet elérni. Figyelem! A fokozatos színátmenetek létrehozásához mindenképp fordulj fodrász-szakemberhez!

3. Peekaboo melírozás technika

peekaboo melírozásTudom, hogy elég lesz már az idegen szavakból, de ennek a melírozás technikának sem találtam magyar megfelelőjét.

A peek-a-boo  angolul "bújócskát" jelent, ami sejtetni engedi a melírozás-technika lényegét, mivel ebben az esetben csak néhány - akár merészebb színezetű tincset is fest a fodrász, melyek csak akkor válnak teljes pompájukban láthatóvá, ha a haj mozgásban van. A peekaboo technika alkalmazásakor csak néhány hajtincset választunk el fóliával a hajkorona bármely részében, és csak azokat festjük meg vagy szőkítjük ki.

A melírozás különlegességét tehát az adja, hogy a hajtömeg maga a melírozott tincsek felett helyezkedik el.

 

 

 4. Shoe shine melírozás

shoe shine melírozásEzt a technikát klasszikus értelemben a férfi-hajak melírozására találták ki, de minden rövid haj esetében alkalmazható.

Lényege, hogy melírfestéket egy darab fóliára viszik fel, amit végigdörzsölnek a hajon, miután azt tüsire állították fel. A fólia és a dörzsölés kombinációja emlékeztethette a névadókat a cipőfényezésre, ugyanis a "shoe shine" szó szerinti fordításban ezt jelenti.

 

 

 

5. Pizza melírozás

Az elnevezés itt is furcsa lehet, de utal a lényegre, ami ebben az esetben annyiból áll, hogy a fejtetőt viszonyítási pizza melírozáspontként véve a fodrász függőleges irányban helyezi el a melírcsíkokat.

A kissé "meredek" asszociáció egy pizza szeletelésének módjából fakadhat, de szerintem a kapcsolódó kép többet mond minden szónál.

 

Ha kedvet kaptál bármely - hagyományos vagy újszerű - melírozás technika kipróbálásához, akkor hívj bátran vagy online kérj időpontot itt!     

Tollas hajkiegészítés, tollas póttincsek: a legújabb frizura-trend

 

Már nem csupán a jól megszokott, ámbár kétségtelenül csinos hajpántokkal, hajtűkkel, kendőkkel vagy csatokkal teheted változatossá a frizurád, hanem egy itthon még szokatlan, de külföldön egyre inkább hódító trenddel, a tollas hajkiegészítés technikájával.

tollas hajkiegészítésA fordítással némileg bajban vagyok, a trend angol megfelelője 'feather hair extension'. Hogyan kereszteljük el a jelenséget szép magyar nyelven? Szó szerinti fordításban tollas hajhosszabbítás lenne a megfelelő, ám a hajhosszabbítás hallatán sokan megriadnak, ráadásul lényegében nem is hajhosszabbításról van szó, bár a toldalék felhelyezése a mikrogyűrűs hajhosszabbításnál használt pici gyűrűvel történik - vagy teszés szerint csattal annak, aki még a mikrogyűrűzésnél mobilabb technikát kedveli. A trend neve ezért legyen inkább tollas hajkiegészítés. Vagy inkább tollas hajékszer. Esetleg tollas póttincs...

A bizonytalanság tehát még fennáll, de nyelvészkedésből egyelőre ennyi elég. Helyette nézzük meg miről is szól a trend valójában!

A tollas hajkiegészítés során bármilyen mutatós, természetes hatású vagy színes tollakat használhatsz, de ha mikrogyűrűs rögzítéssel közvetlenül a hajadban szeretnéd viselni, akkor ehhez az egyenes, hosszú és vékony kakastollak a legmegfelelőbbek. Ennek a technikának az az előnye, hogy huzamosabb ideig hordhatod a tollas hajkiegészítésedet, a tollakat hajaddal együtt moshatod és formázhatod: vasalhatod, göndörítheted. A tollas hajkiegészítésről bővebben itt olvashatsz.

 

hajtollak mikrogyűrűs technikávalEzzel szemben a különböző klipekre, csatokra erősített tollas hajkiegészítés előnye a könnyebb eltávolíthatóságban és felhelyezésének nagyobb változatosságában rejlik.

A tollas hajkiegészítés tehát a nyári fesztiválok legtrendibb hajviselete lehet, romantikus hippiknek, menő rocksztároknak vagy szerény Pocahontasoknak egyaránt. Ha kedvet kaptál, hívj bátran, vagy online kérj időpontot itt!tollas hajkiegészítés csattal

 

 

Mitől jó egy fodrász?

Természetesen mint megannyi dolog az életben ez is relatív, de talán létezik közös többszörös, mely minden jó fodrász alaptulajdonságai között megtalálható.

jó fodrász Budapest

Annyi bizonyos, hogy egy jó fodrász jó frizurát készít, és a frizura a megjelenés alapja, mely illik viselőjéhez és tükrözi annak egyéniségét. Mindenki ismeri a "sehogyan sem áll a hajam" érzést: ha a frizura nem olyan, amilyet szeretnél, mert lelapul, szeszélyesen göndörödik vagy élettelenül csak a válladra esik, akkor az az egész napodra rányomhatja a bélyegét.

Budapesten Dunát lehet rekeszteni fodrászatokkal és szépségszalonokkal, csaknem minden sarkon találni egyet, jó fodrász azonban nem akad minden helyen. Akad, aki a szüleitől örökli, vagy barátnői ajánlására választ fodrász, de olyan is van, aki hosszú évek keserves tapasztalatai után találja meg a megfelelő szakembert. A jó fodrász ismérvei egyénenként változhatnak, de talán a következők minden jó szakemberre igazak:

 

1. Nem önmagát valósítja meg a vendég haján

Egy jó fodrász igyekszik ráhangolódni a vendégre, mert tudja, hogy a frizura-készítés bizalmi kérdés. A vendéggel együttműködve alakítja ki annak egyéniségéhez, arcformájához - és ha hajfestésről van szó, akkor a bőrtónusához - legjobban passzoló frizurát.

2. Megfelelő képesítéssel és tapasztalattal rendelkezik

Egy jó fodrász magabiztos, mert tudása megfelelő alapokon nyugszik. Ismeri a hajvágás és a színkeverés technikáit, és nem rest továbbképzéseken részt venni, és minden egyéb módon a legfrissebb divatot követni, de legalább is az irányzatokat ismerni.

3. Szeret emberekkel dolgozni

Egy jó fodrász kimagasló kommunikációs képességekkel rendelkezik, ami nem azt jelenti, hogy a vendégeket naphosszat saját történeteivel untatja, hanem azt, hogy képes odafigyelni és meghallgatni a hozzá érkezőket.

4. Ügyel a higiéniára

Nem csak a fodrász és a vendég, de a az egész szolgáltatás környezete is fontos. Egy jó fodrász ügyel a szalon tisztaságára és a higiénikus munkakörnyezetre.

5. Kreatív

Egy jó fodrász ötletes, nem sablonokban gondolkodik, képes egyénre szabott frizurákat kreálni.

Mivel egy jó frizura magabiztos megjelenést kölcsönöz, és a magabiztosságnál nincs szexisebb a világon, ezért kijelenthető, hogy a jó frizura remek férficsalogató is. Egy férfi fodrász más szemmel nézi női vendégeit, így egy másik szempontból tud tanácsot adni arra vonatkozóan, mi is állna jól a vendégnek. tollas hajékszer

Ha te is így gondolod, hajvágásra, hajfestésre, ombre hajfestésre, melírozásra, hajhosszabbításra vagy akár a legújabb trendeket követő tollas hajkiegészítés felhelyezésére kérj időpontot a Frizura Doktortól.