EU-s aláírásgyűjtés az állatkísérletek betiltásáért!

 

írd alá az európai kezdeményezéstEurópai kezdeményezés indult az állatkísérleteket és élveboncolást lehetővé tevő EU-s irányelv eltörléséért. Az állatkísérletek ugyanis nem csupán etikátlanok, mert egy védtelen élőlénynek okoznak fájdalmat, hanem az emberekre alkalmazható eredményeket sem nyújtanak, mert minden faj másképp reagál ugyanarra a hatóanyagra.

Ha egyetértesz a kezdeményezéssel, látogass el az Európai Bizottság honlapjára, és írd alá!

Az ügyet online aláírásod biztosítása mellett a következőképp támogathatod:

- Értesíts másokat is a kezdeményezésről, oszd meg a http://www.stopvivisection.eu/hu honlapot a közösségi médiában!

- Honlapodon, blogodon tedd közzé a lenti bannert!

Beágyazási kód:  <a href="http://www.stopvivisection.eu/hu" target="_blank"><img border="0" src="http://allatok.info/sv/sv_468x60banner_1.gif"/></a>

- Gyűjts papíron aláírásokat!

- Terjessz szórólapokat!

Utóbbi kettőhöz segítségért és bővebb információért írj a hazai projekt vezetőjének, Domokos Pálnak a stopvivisection.hu@gmail.com e-mail címre.

Ombre hajfestés

3 dolog, amit érdemes átgondolnod, mielőtt ombre hajat festetnél

ombre hajfestésA "klasszikus" ombre haj különlegessége, hogy a hajvégek felé haladva a haj fokozatosan kivilágosodik. A klasszikus kifejezés azért került idézőjelbe, mert idén a trend megfordulni látszik, azaz már az sem ritka, ha a világos hajtövek lefelé haladva fokozatosan sötétednek. A kulcsszó a fokozatosság. Az ombre hajfestés ugyanis nem egyenlő az ápolatlan hajlenövéssel, ami továbbra sem divatos. Az ombre haj azután hódította meg a világot, hogy olyan "A-listás" hírességek jegyezték el magukat a trenddel, mint Sarah Jessica Parker, Drew Barrymore vagy Naomi Campbell. A hajfestés-technika nagy előnye, hogy az időhiányban szenvedő lányoknak nem kell 8-12 hetente fodrászhoz járniuk, hogy hajlenövéseiket eltüntessék.

Azonban mielőtt ombre hajat kérnél, 3 dolgot tanácsos átgondolnod:

1. Vállalható a frizura a szakmádban és a munkahelyeden?

Az ombre hajfestésnek számtalan variációja létezik: viselhetsz természetes vagy extravagáns színeket, de próbálj meg mindig előre gondolkodni, főleg, ha az extravagáns színátmenetek érdekelnek.

2. Válassz olyan árnyalatokat, melyek passzolnak bőrtónusodhoz és stílusodhoz!

Arcszíned alaptónusa, azaz a tény, hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél típusba tartozol-e, illetve a ruháid színei alapvetően befolyásolják az összképet.

A tavasz típus arcának alaptónusa aranyos, sárgás, hozzájuk világosabb hajszínek passzolnak, úgymint mézszőke, aranyszőke, rézvörös. Kerüljék a fekete, a vadító vörös vagy a sötétbarna árnyalatokat!

A nyár típus alaptónusa világos, rózsaszínes, különleges ismertetőjük, hogy bőrük hamar lebarnul. Hozzájuk szintén a világosabb hajszínek illenek, mint a hamvasszőke vagy világos barna.

Az ősz-típus színei a földszínek. Hajfestéshez ajánlott színek a rézvörös, a mahagóni, a gesztenyebarna vagy a csokibarna.

A tél-típus sápadt bőrtónusú és sötét hajú. Hajfestéshez a hideg árnyalatok ajánlottak: kékesfekete, padlizsán, sötétvörös.

3. Ha már festett a hajad, biztosan színkorrekcióra lesz szükséged!

Habár úgy tűnhet, hogy az ombre-hatás otthoni hajfestéssel is elérhető, a profi színátmenetek kialakítása nehezebb, mint látszik, ezért mindenképp ajánlott fodrászhoz fordulnod!

Ha egy kis újdonságra vágysz, kicsit másra, mint a klasszikus csíkozós melírozás, akkor próbáld ki az ombre hajfestés-technikát! Időpontot kérhetsz itt.

7 tipp a sokáig csillogó vörös hajért!

Fodrászat: vörös hajA vörös ismét trendi, divatlapok modelljei és hollywoodi sztárok vörösben lángolnak, mert ez a szín - árnyalattól függően - titokzatos és extravagáns is lehet egyszerre. A vörös hajú nők azonban gyakran panaszkodnak arról, hogy hajszínük pár hét alatt kifakul. Ezt megelőzendően szeretnék megosztani néhány tippet a következő sorokban.

1. Mindig frissen mosott (vagy viszonylag tiszta) hajjal menj fodrászhoz, ha vöröset festetsz!

Régebben a hajfestékek több kemikáliát tartalmaztak, és az a meglátás, miszerint kifejezetten káros a fodrászhoz frissen mosott hajjal menni, mára már értelmét vesztette, mert a mai festékanyagok sokkal kíméletesebbek, így a vörös szín is jobban felszívódik és tovább tart tiszta hajon.

2. Hajfestés után minimum 1  napig ne moss hajat!

Ahhoz, hogy a vörös pigmentek kellően megtapadjanak minimum 1, de a legjobb, ha 2 napig elkerülöd a hajmosást. Fontos az is, hogy ne forró, hanem viszonylag langyos víz érje a hajadat, ez is gátolja a hajszín kifakulását.

3. Hajfestés után közvetlenül ne használj semmilyen hajpakolást!

Az ok ugyanaz, mint az előző pontban: kerülj bármilyen vizes, samponos, balzsamos anyagot 1-2 napig a festés után.

4. Viselj valamilyen fejfedőt!

Védd a hajad, ha napozol, de akkor is, ha szoláriumba mész!

5. Ne spórolj a színvédő samponon és balzsamon!

Ha költöttél fodrászra és hajfestésre, akkor ne rontsd el az eredményt azzal, hogy nem ápolod a hajad a megfelelő készítménnyel! Nem mindig a drágább a jobb, de vigyázz a túl olcsó termékekkel is.

6. Óvatosan a sütővassal, hajvasalóval!

Ezek a hőhatások ugyanis nem tesznek jót semmilyen festett vagy színezett hajnak.

7. A hajfestés után egy héttel próbálj ki természetes vörös pigmenteket tartalmazó hajpakolásokat!

Ilyen például a ribizli és cékla levéből vagy a diófalevél főzetéből nyert hajpakolás. Ezekkel vörös fényt kölcsönözhetsz a hajadnak, de vigyázz, mert ezek a növények a festett haj színétől és állapotától függően fejtik ki hatásukat. Ezért érdemes mindig először csak egyetlen tinccsel kísérletezni. rézvörös haj

A pigmentes pakolást így készítsd el:

- egy maroknyi növényhez önts 2-3 dl vizet,

- főzd 30-40 percet, majd hagyd állni 2-3 órán át,

- szűrd le, és tedd lassú tűzre ismét 30-40 percen át.

Az elkészült massza használható hajpakolásként, de ha nem szereted a meglepetéseket, akkor először csak egy tincsen teszteld a pakolás hatékonyságát!

Ha kedvet kaptál kipróbálni ezt a különleges színt, akkor hajfestésre kérj időpontot nálam. Professzionális szolgáltatásokkal és jó árakkal várlak Budapesten, a VII. kerületben, közel a Városligethez.

vörös hajfestés