Így vihetsz színt a hétköznapokba!

hajszin trendek

Íme az idei tél legkeresettebb hajszínei, amivel színt vihetsz a szürkés hétköznapokba!

A sombre az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő ombre finomabb változata: a hajvégek színe nem különül el élesen; a világosabb árnyalatok a hajvégek felé elszórtan, a természetes hatást fenntartva jelennek meg.

 

Bővebben...

Kate Middleton

A hercegné titka

Egyre többen kérik fodrászuktól Kate Middleton frizuráját. Most megtudhatod mi a brit hercegné titka. Richard Ward sztárfodrásszal készült eredeti interjút itt olvashatod.

 

Bővebben...

A 11 legkegyetlenebb hajgyilkos

 

Néhány rossz szokás és néhány megoldás, mely alkalmazásával sokat segíthetsz elvékonyodásra vagy kihullásra hajlamos hajadnak.

1. Forró vizes zuhanyzás

A meleg víz dehidratálja, azaz kiszárítja (a bőrhöz hasonlóan) kiszárítja a hajat, aminek eredményeképp az sérülékenyebbé válik. A meleg vízzel nem csupán haj védő olajrétegét mosod le, hanem arra készteted a fejbőröd, hogy erőteljesen újratermelje ezeket az olajakat, mely viszont zsírosodáshoz vezet.

Megoldás: forró víz helyett zuhanyozz meleg vízben, a hajad pedig szárítsd a lehető legalacsonyabb hőfokon – ami neked még jól esik.

2. Forró hajformázó-eszközök használata

A magas hőmérséklet elpusztítja a hajat képező proteineket, így a hajad hajlmasoabb lesz a töredezésre.

Megoldás: korlátozd a forró hajformázók használatát heti 2-3 alkalomra, és olyankor is próbálkozz a lehető legalacsonyabb hőmérsékletű beállítással. Mindig használ hővédő spray-t.

3. Esztelen diéta

Ha éhezteted magad, akkor a szervezeted arra kényszerül, hogy energiáit az alapvető életfunkciók (szív és agyműködés) fenntartására összpontosítsa. A drasztikus hajhullás például az anorexia egyik legfőbb ismertető jele.

Megoldás: diétázz okosan, vigyél be sok fehérjét (halat, csirkét, lencsét és babot) a szervezetedbe. Célozd meg a napi 46 grammot – mely az összes kalóriabevitel 25-30 százalékának felel meg.

4. A vizes haj nem megfelelő kezelése

A vizes haj sérülékeny. Semmi nem árt jobban neki, mint a zuhany alatti fésülködés vagy a durva törölközős dörzsölés.

Megoldás: minimalizáld a zuhanyzás utáni fésülködést úgy, hogy még hajmosás előtt kifésülöd a hajad. Azután itasd fel (ne dörzsölgesd) a vizet a hajról.

5. Gúzsba kötő frizurák

Ha a szoros lófarok vagy konty a zsánered, légy résen: ezek a frizurák extrém megterhelést jelentenek a hajadnak.

Megoldás: lazíts! Próbáld meg a hajad kiengedve hordani, amennyiszer csak lehet (különösen alvás közben, mert a párnán való forgolódás elősegítheti a haj töredezését).

6. Tartós hajformázók használata

Ha a hajlakkon vagy a zselén valami olyasmi áll, hogy: „all-day mega-hold”, akkor ezek a szerek valójában – magas alkoholtartalmuknak köszönhetően – károsítják, kiszárítják a hajat.

Megoldás: ne használj olyan hajformázókat, melyek összeragasztják a hajat – mivel ezek gátolják annak kifésülhetőségét, és elősegítik a töredezést és hajhullást. Ehelyett válassz gyengédebb megoldást: hajformázó krémeket.

7. Szájon át szedhető fogamzásgátlók használata

Ha azok közé tartozol, akik hajlamosak bármely csekély hormonális változás hatására a hajhullásra, akkor arra is oda kell figyelned, hogy milyen fogamzásgátló tablettát szedsz.

Megoldás: válts alacsony androgén-hormon tartalmú tablettára. 

8. A fejbőröd vakarása

A viszkető fejbőr hajhulláshoz vezethet, mivel a vakarászás közben a hajhagymák sérülhetnek.

Megoldás: nyugtasd a fejbőröd olyan samponnal, mely szelént, cinket, vagy teafa-olajat tartalmaz.

9. Túl sok UV

Még ha (nagyon okosan) felhagytál a túlzott napozással, a hajad akkor is kiteheted az extrém UV-sugárzás veszélyeinek.

Megoldás: védd a hajad, viselj kalapot. Ha nem szereted ezt a megoldást, akkor használj olyan sampont, balzsamot és/vagy kondicionálót, mely tartalmaz UV-szűrőt.

10. Hajmosások megritkulása

A szárazsamponok elterjedésével manapság már nagyon könnyű kitolni a két hajmosás között eltelő időt. Kényelmes? Nagyon is. Azonban a hajad számára már kevésbé jó. Bármilyen anyag (hajformázó, korpa) felhalmozódása a fejbőrön eltömíti a pórusokat, akadályozza a hajnövekedést és végső soron hajhulláshoz vezet.

Megoldás: semmi rossz nincs abban, ha egy nappal kitolod a hajmosás időpontját, de ez ne váljon szokássá. Ha gyakran sportolsz vagy erős hajformázókat használsz, a gyakori hajmosás elengedhetetlen. A kiszáradás elkerülése érdekében használj szulfát-mentes sampont.

11. Bizonyos gyógyszerek gyakori alkalmazása

Bizonyos gyógyszerek (anti-depresszánsok, nyugtatók, vérnyomáscsökkentő szerek) vagy hormonális készítmények használata mellékhatásként hajhullást eredményezhet.

Megoldás: nézz alternatívák után!