Viselhető frizurák, lazaság, nyitottság, erőlködés nélkül: hódít a normcore!

Kicsit bővebben: mi is az a normcore?normcore

Az elnevezés éppen New York-ból ered, és a „normalitás trendjére” utal, miszerint a divatfőváros utcáin sétálgató, korábban magukat görcsösen önkifejezni próbáló urbánus fiatalok hirtelen úgy kezdtek el öltözködni, mint bárki más, az utca átlag embere, egy olyan valaki, akinek életében többé már nem foglal el kitüntetett szerepet az, hogy miben teszi ki a lábát az utcára.

Normcore a frizuradivatban

A normcore a frizuradivatban azt jelenti, hogy nincs szükséged semmi drámai változásra, ahhoz, hogy divatos legyél, tehát előtérbe kerültek az egyszerű, viselhető frizurák, melyek közül 3 trend kristályosodott ki a New York-i divathéten.

1/3 Britpopos bubifrizura

A bubi nagy klasszikus, ennek rövid, laza, tépett – a Beatles-korszakot idéző - változata tűnt fel a kifutókon. Színe legyen fekete, fényes helyett pedig törekedj a száraz és matt hatásra.

britpopos bubi

2/3 Hátrasimított lófarok

A nyári sellőhullámok ideje sajnos lejárt: ideje, hogy megbarátkozz a hajvasalóddal. Ebben az esetben azonban matt helyett törekedj a fényes hatásra: elő a hajfény-lakkokkal és hajolajokkal!

fényes lófarok

3/3 Hajfonatok

A hajfonatok továbbra is divatban maradnak, persze sosem árt némi csavar és újítás…

hajfonatok

 A „semmi extra” trendje

Ahogy látjátok, a fenti frizura-trendek nem számítanak újdonságnak. Az újítás ezúttal éppen az, hogy nincs újítás, azaz előtérben a viselhetőség, a természetesség, hódít a normcore, azaz minden, ami „semmi extra”.

Extremitás másutt

…Ha a frizuratrendekben nem is, a szemöldökdivatban – amennyiben ennek a fogalomnak egyáltalán van létjogosultsága – van létjogosultsága az önkifejezésnek. A divathéten láthattunk apró, piercingekre emlékeztető fémkarikákkal vagy rózsaszín festékkel hangsúlyozott szemöldököket.

fémes szemöldök

Jó fodrász Budapest belvárosában?

Kelemen Szabolcs a normcore jegyében képes "semmi extra" frizurát festeni és vágatni számodra! Azonban akkor se félj, ha jó frizurát szeretnél extrákkal: Szabolcs mestere az egyedi hajvágásnak, színkeverésnek, ombre festésnek és balayage melírozásnak. Szuper árak minden hajtípusra!

ÁRLISTA

KAPCSOLAT

 

 

kislányos bubi

Kislányos bubi - 2014 legfelkapottabb frizurája

 

A 2014-es év legfelkapottabb frizurájaként az állig érő, kifinomult, szőkített, hullámos bubit nevezhetjük ki.

Baby Bob – a sokoldalú és nőies rövid frizura

A kislányos bubi úgy tűnik arcformától és korosztálytól függetlenül mindenkinek jól áll. Olyan hírességek tették le mellette a voksukat, mint Beyoncé, Emma Stone, Jennifer Lawrence, Taylor Swift vagy Rita Ora.

Could not load widget with the id 26.

Képek forrása: www.refinery29.com

Miért olyan népszerű a bubi?

A bubi frizura egy, a '20-as években született hajvágási stílus, mely nem csupán a retró divat miatt örvend rendkívüli népszerűségnek mostanában, hanem azért is, mert ez a tépett fazonú, legtöbbször az arc vonala felé hosszabbodó frizura nagy volumennövelő hatással bír. Egyszerű fazon, egyéniségtől függően bolondítható formavilág, extra volumen, kislányos báj.

Próbáld ki te is!

Jó férfi fodrászt keresel Budapesten?

Kelemen Szabolcs extra jó ötletekkel és barátságos árakkal vár Budapest belvárosában. Specialitásai: egyedi hajvágás és színkeverés, ombre hajfestés, hagyományos és balayage melírozás.

ÁRLISTA

KAPCSOLAT

Időpont foglalásért hívd a 0620 312 7979-es számot vagy küldj egy mailt itt.

Rövid Haj Pro & Kontra

 

A rövid haj mostanában felkapottabb, mint valaha. Ha éppen azon gondolkodsz, hogy rövid hajlevágatod évek óta növesztett hosszú tincseidet, olvasd el érveinket a rövid haj mellett és ellene.

1. Rövid Haj Pro: nagy könnyebbség nyáron

Tiszta sor, hogy hosszú hajadat is viselheted kócos kontyban vagy gondosan kivasalt lófarokban, de minden kétséget kizáróan a rövid haj jelenti a legnagyobb gondtalanságot a forró időben. Másrészről azonban: ami nyáron előny, az télen bizony hátránnyá változhat…

2. Rövid Haj Kontra: gyakoribb hajmosás

A rövid haj karbantartásához sokkal több fodrászkellék (zselé, hab, wax) szükségeltetik, ami eredményezheti, hogy a hajad hamarabb zsírosodik, így a hajmosások száma is ehhez igazodik majd.

3. Rövid Haj Pro: ultramenő

A rövid haj soha nem látott népszerűségnek örvend: nézd meg Victoria Beckham rövid bubiját vagy Pamela Anderson pixi frizuráját, ami évekkel fiatalította a korábban kissé közönségesen festő Baywatch-sztárt.

4. Rövid Haj Kontra: gyakoribb hajvágás

Rövid hajad megkívánja majd, hogy nagyjából 6 hetente megigazíttasd. Ha nem szeretnél ilyen sűrűn fodrászt látogatni, akkor inkább ne vágasd le a hajad.

5. Rövid Haj Pro: olcsóbbá válik a fodrászat

A rövid haj vágása és festése ugyanakkor olcsóbb, így akár spórolhatsz is – bár biztosan nem ez motivál leginkább.

6. Rövid Haj Kontra: kínszenvedés lehet, míg megnő

Készülj fel: akármilyen menő is most a rövid haj, előfordulhat, hogy kis idő múltán megunod. Mivel a haj átlagosan 1-1 centit nő havonta, a hajnövesztés így örökkévalóságnak tűnhet.

7. Rövid Haj Pro: számtalan módon hordhatod

Bár a rövid haj megnövesztése örökkévalóságnak tűnhet, azonban előfordulhat, hogy nem lesz erre szükség, mert nem unod meg. Hiszen a rövid haj számtalan módon variálható önmagában is: elegánsan hátrasimítva, romantikus hullámokban hordva, kócosan, mély oldalválasztékkal, különféle hajdíszekkel feldobva. A hajad színét is gyakrabban változtathatod, mert a rövid haj lenövesztése nem kíván sok időt, és a gyakori – akár extrém – hajfestés sem károsítja úgy a hajad, hiszen az gyakrabban „cserélődik”.

rövid haj

A fenti eszmefuttatás után mérlegelj, és ha készen állsz a nagy átalakulásra: keresd Kelemen Szabolcsot! Hívd a 0620 312 7979-es számot vagy küldj egy mailt itt.

Jó férfi fodrász Budapesten?

Szabolcs többéves tapasztalattal, naprakész tudással, és talán a legjobb belvárosi fodrász-árlistával vár Budapest VII. kerületében, a Damjanich utcában.

FODRÁSZ ÁRLISTA

MEGKÖZELÍTÉS