Miley Cyrus és Rihanna már réges rég felfedezte, de a nőiesebb stílust irokézképviselő Kim Kardashian és Jessica Alba még csak mostanában villantotta...

 

Visszavonhatatlanul látszik, hogy az először a 2014-es februári divatnapokon a kifutókon megjelenő féloldalas irokéz (másnéven mohikán vagy mohawk) frizura a vörös szőnyegen, sőt, onnan továbblépve már a hétköznapi utcai viseletekben is egyre inkább teret hódít magának.

Az a frizura, amit korábban csak punkokon és férfi modelleken tudtunk elképzelni, most női viseletként hódít.

Miért szerethető a női irokéz?

Szerintünk elsősorban azért, mert eltér a hagyományos női megjelenéstől, a bájos vonásokat kicsit "megkeményíti"; vagányságot, bátorságot és magabiztosságot tükröz - utóbbinál pedig nehezen tudunk szexibbet elképzelni...

Az irokéz Natalie Dormer

Ha tetszik, de...

Ha tetszik a női irokéz, de nem szívesen nyíratnád fel féltve növesztett tincseidet, akkor egyszerűen csak simítsd és tűzd oldalra a hajad; ha pedig tartósabb megoldást szeretnél, akkor afrofonással rögzítsd a tincseket.

A YouTube-on számtalan videó van arról, hogyan kell ezt csinálni, például így:

fodrász Budapest belvárosában?

Az álom-frizura megvalósításához mindenképp szükséged lesz egy jó fodrászra. Ne keresgélj tovább, hívd Szabolcsot, aki extra jó árakkal dolgozik Budapest belvárosában.

Árlista

Tel.: 0620 312 7979

Térkép és időpontfoglalás online

 

Stílusikonok a férfi frizuradivatban

David Beckham, George Clooney, Brad Pitt: ők már tudják, hogy hajviseletük gyakran többet elárul róluk, mint az, hogy aktuálisan milyen márkás öltönyben, cipőben vagy autóban jelennek meg.

Szerencsére mostanában egyre több férfi vállalja a stílusát és fedezi fel, hogy van élet a gépi hajvágáson túl. Az alábbiakban 2014 legnépszerűbb férfi frizuráit szedtük össze...

1. Hosszabbra hagyott, felcsapott frufru

A David Beckham által favorizált stílus lényege az oldalt felnyírt, a fejtetőtől a frufru felé haladva fokozatosan növekvő hajhossz.

2. Mohawk

A mohawk oldalt felnyírt (vagy kiborotvált), a fejtetőn pedig egyenletes hosszúságúra fazonírozott frizura. Brad Pitt választása.

3. Alányírt

George Clooney klasszikusa: oldalt alányírt, a fejtetőn hosszabbra hagyott frizura, mely nagy változatosságot rejt magában.

4. Rockabilly

Elvis Presley stílusát Bruno Mars hozta vissza a köztudatba.

5. Mély oldalválaszték

Markáns vonalak a formális és elegáns stílus kedvelőinek - épp, mint Leonardo DiCaprio, a Wall Street farkasa.

6. Kócos tüsi

Fiatal pasik számára a tüsi frizura is örök klasszikus, mely hordható összeborzolva, oldalra vagy hátra simítva egyaránt. A lényeg, hogy a tincsek viszonylag rövidek legyenek, mert a '90-es években menő egekig zselézett tüsi frizura továbbra is cikinek számít.

7. Férfi konty

A férfiasság fokmérője többé már nem a haj hossza. Jared Leto férfias tud maradni akkor is, ha hátul kontya köti a haját.


+1 Kopaszra borotvált fej

Domináns alfahímnek szeretnél tűnni? Ha a válaszod egyértelműen igen, akkor a legjobb az lesz, ha fittyet hánysz a frizuradivatra és egyszerűen csak kopaszra borotválod a fejed otthon. A legújabb kutatások szerint ugyanis a kopaszra borotvált férfiakat nagyobbnak, erősebbnek és dominánsabbnak gondoljuk.

Ebben az esetben azonban NE keresd a Frizura Doktort, Budapest egyik legügyesebb és legjobb áron dolgozó fodrászát a belvárosban!

dip dye

Dip-dye hajtrend fesztiválszezonra

Eljött végre a fesztiválszezon: lehet a hőségben izzadni, koncerteken ugrálni, lángost enni, sört és limonádét szürcsölni. Habár a körülmények nem feltétlen indokolják (és kívánják meg) a jó megjelenést, mit tegyen az, aki a fesztiválszezon idején is a lehetőségekhez képest vonzó szeretne maradni?

Frizuratrendek területén a dip-dye festést kell kiemelni.

Dip-dye

A dip dye trend egyet jelent a feltűnő és élénk színek használatával a hajvégeken (ombre-hatás), egy-egy hajtincsen vagy az egész hajtömegen. Felejtsd el a természetességet és próbálj ki valami őrült dolgot legalább a fesztiválszezon idején!

A legtrendibb dip-dye színárnyalatok

Cukormázas rózsaszín - Lindsay Lohan

dipdye_pink

Lila orchidea - Nicole Richie

dipdye_lila

Hableány-kék - Ireland Baldwin

 

dipdye_kék

Algazöld - Katy Perry

dipdye_zold

Nem feltétlen kell elkötelezned magad hosszú távon, színválasztásod  lehet átmeneti, ha kimosható hajkrétát használsz. A trükkhöz nem kell más csak egy hajszínező, vattakorong, törölköző és hajlakk a szín rögzítéséhez. Így csináld:

 

Ha megtetszett a dip-dye hajtrend, és hosszabb távon szeretnél elköteleződni kedvenc színed mellett, akkor Budapest legkreatívabb és valószínűleg legjobb árakkal dolgozó fodrásza vár közel a Hősök teréhez.

Kelemen Szabolcs: női-férfi fodrász, T.: 0620 3127979, Cím: 1071Budapest Damjanich u. 37. Onlien időpontfoglalás itt.