Arcformához passzoló frizurák a legfrissebb tavaszi trendekkel

 

Tavasszal a legtöbbünk rádöbben, hogy itt az ideje váltani, de minimum arculatot frissíteni -  utóbbi projektbe rendszerint egy kis fodrászat (új szín vagy vágás) is beletartozik. Csakhogy.

Még a legprofibban vágott, legalaposabban kivitelezett frizura is rosszul fest, ha nem a megfelelő arcformával párosul. Legyen az arcod kerek, ovális, szögletes vagy szív-alakú, megtaláljuk az arcformádhoz legjobban passzoló frizurát!

Frizura kerek archoz

Bár a kisebb-nagyobb szépséghibák teszik különlegessé és egyedivé az embert, mindenkinek vannak olyan vonásai, melyeket saját elhatározásából inkább elrejtene a világ elől. Ha kedves, kerek arcod van, biztosan nem szeretnél rövid (esetleg göndör) hajat, mert az még inkább kerekítené az arcod - a túl kerek pedig bizonyos esetekben túl sok lehet. Ebben az esetben egy jól rétegzett, hosszú bob (bubi) trendi és divatos választás lehet.

kerek arcforma

Frizura szögletes archoz

Ha szögletes arcod van, akkor nagy valószínűséggel szögletes álladat szeretnéd kicsit kerekíteni, a kissé szigorúbb vonásokat nőiesebbé tenni. Kerekíteni pedig remekül lehet hullámos, hosszú fürtökkel vagy rakoncátlan, tépett frizurával.

szögletes arcforma

Frizura ovális archoz

Ovális az arcod? Mázlista vagy! Ez a legtökéletesebb arcforma - már annak, aki szereti a tökéletességet..;) 

Ebben az esetben az egyetlen "veszély", ami fenyeget, az az, hogy ovális arcod egy rosszabb hajvágás következtében hosszúkásnak hathat. Tehát minden frizura és vágás jól mutathat, az egyetlen, amire érdemes odafigyelned az, hogy ne nyújtsd az arcod - például egy fejtetőre tett konttyal.

ovális arcforma

Frizura szív-alakú archoz

A szív-alakú arc gyakran hegyes kis állacskában csúcsosodik. Ebben az esetben törekedj arra, hogy az álladról az orcákra vagy a szemekre tereld a figyelmet. Ezt réteges hajvágással vagy erőteljes frufruval teheted meg.

sziv-alaku arcforma

Frizura, ami minden arcformával jól mutat

Van néhány klasszikus frizura, mellyel nem lehet hibázni, mert minden arcformával jól mutat. A rendezetten "kócos", tépett, vállig érő frizurával gyakorlatilag nem lehet hibázni.

frizura minden arcformához

Itt a tavasz, újíts te is egy kis színt, próbálj ki egy frufrut vagy alakulj át teljesen és vágass új hajat magadnak! Ha pedig már készen állsz a változásra, kérj időpontot a Frizura Doktornál!

Nade ki az a Frizura Doktor?

Kelemen Szabolcs Budapest talán legjobb fodrász áraival vár a belváros VII. kerületében. Szabi specialitásai: férfi és női fodrászat, egyedi hajszínkeverés és hajvágás, a legújabb trendeknek megfelelő melírozás-technikák (balayage, fésűs, fóliás), ombre hajfestés, hajhosszabbítás. Hívd a 0620 312 7979-es számot vagy egyszerűen csak írj egy mailt és kérdezz!

Képek forrása: http://tribune.com.pk

 

Fodrász-per a láthatáron

 

A celeb-fodrász Terrence Davidson, akinek vendégei között olyan hírességek szerepelnek, mint Jennifer Hudson vagy Patti LaBelle, egy parókavita miatt most 30 millió dolláros kártérítést követel.

A fodrász szerint azoknak a színes parókáknak a tervei, melyek nagy szerepet játszottak Minaj imázsának kialakításában, és végső soron karrierje fellendítésében, eredetileg tőle származnak, azaz a vád szerint az énekesnő szellemi tulajdont lopott, amiért a fodrász most több millió dolláros kártérítésre tart igényt.

Davidson 2010-ben több színes parókát tervezett az énekesnőnek, a vád szerint - többek között - a lenti videóklipben látható parókák is az ex-fodrász munkáját és kreativitását dicsérik.

Davidson szerint korábban ő és az énekesnő csapata tárgyalásokat folytatott egy lehetséges üzleti együttműködésről, mely középpontjában parókák eladása és egy jövőbeli, Davidson celeb-fodrász főszereplésével készülő valóságshow állt volna, azonban az üzlet meghiúsulni látszott, miután Minaj és csapata "erőteljes lépéseket tett afelé, hogy a fodrászt kizárják az őt megillető ismertségből".

Davidson már több mint egy éve nem dolgozik már az énekesnőnek, aki mindeközben - a vád szerint - a fodrász szellemi tulajdonát képező parókák online kereskedelméből jól jövedelmező üzletre tett szert.

Az extrém színpadi show-műsoriról is elhíresült Minaj az American Music Awards-on az év legjobb rap/hip-hop előadója és az év legjobb rap/hip-hop albuma kategóriájában nyert díjakat 2012-ben.

 

Frizura Doktor

Kelemen Szabolcs "frizura doktor" ugyan nem celeb-fodrász, de nagyfokú kreativitással, kitűnő ötletekkel, és nem mellesleg extrém jó árakkal várja vendégeit Budapest belvárosában, a VII. kerületben, a Damjanich utcában. Időpontot kérj a 0620 312 7979-es telefonszámon vagy írj egy mailt ide.

10 hazugság, amivel a fodrász szédíthet


A közhiedelemmel ellentétben a következő hajjal, frizurával és fodrászattal kapcsolatos állítások frizura mind-mind csupán mítoszok:

1. A drogériákban is kapható fodrász-termékek minősége megkérdőjelezhető

Nagy igazság, hogy nem minden arany, ami fénylik: csak azért, mert egy termék drága, még nem biztos, hogy használ is. Legtöbbször a legjobb minőségű fodrász-termékek címkéje is csak a sokadik helyen - a gyakran kimondhatatlan nevű kémiai összetevők után - említi az olyan értékes alkotóelemeket, mint például a mostanában nagy népszerűségnek örvendő argánolajat.

2. A hajat hathetente igazítani kell

Az igazság az, hogy nem mindenkinek van szüksége gyakori vágásra. Ha hajad nem kezeled extrém hővel és nem fested durván, akkor valószínűleg elegendő 4-5 havonta megnyesni a végét.

3. A réteges vágástól kevesebbnek tűnik a haj

Ez sem igaz minden esetben: az ügyesen vágott rétegek növelik a haj volumenét.

4. A vékonyszálú hajat rövidre kell vágni

Ha nem töredezik a hajad, nyugodtan megnövesztheted, de kerüld az extrém hőhatásokat és ügyelj a kondicionálásra.

5. A mindennapos hajmosás ártalmas

Igaz, hogy a samponok kiszáríthatják a hajad, de a legnagyobb problémák a haj formázása jelenti hajmosás után. Szóval, ha gyakran mosod a hajad, de szabad levegőn szárítod és nem sütögeted, akkor a gyakori hajmosás sem okozhat gondot.

6. A töredezett hajvégeket sose vágd le magad

A fodrász nélkülözhető abban az esetben, ha egyszerű a frizurád formája, és a vágása mentes mindenféle rétegektől és formázástól - csak figyelj arra, hogy az ollód megfelelően éles legyen, különben csak tovább roncsolod a már egyébként is töredezett hajadat.

7. A gyakori vágástól gyorsabban nő a haj

De miért is tenné? A gyakori vágás csak - és nem elhanyagolható módon - egészségesebb kinézetűvé teszi a hajad, de nem segíti elő a gyorsabb hajnövekedést.

8. A haj gyakori kikefélése jót tesz

A gyakori hajkefélés erős és egyenesszálú haj esetén valóban segíti a haj jobb kondícióját, de kifejezetten káros lehet akkor, ha göndör, vékonyszálú vagy töredezett hajad van.

9. A száraz-sampon mindenhez nélkülözhetetlen

Valóban, a száraz-sampon sok problémát megoldhat: textúrát és volument ad a hajadnak, a gond csak az, hogy ezek a termékek gyakran túlárazottak. Valószínűleg a te háztartásodban is vannak olyan szerek - például szódabikarbóna, hintőpor vagy keményítő -, melyekkel elérheted ugyanazt a kívánt hatást.

10. Hajápolók tucatjaira van szükséged a jó frizurához

A legnagyobb tévedések egyike, hogy hajápolók tucatjaira van szükséged ahhoz, hogy jó formába hozd a hajad. Talán nehéz ellenállni a kísértésnek, amikor a legújabb trendi hajfény-sprayt meglátod a drogériák polcain, de a valóság az, hogy a jó frizurához csupán egy jó fodrász és egy profi hajvágás vagy hajfestés kell.

Készen állsz a tavaszi megújulásra?

Budapest egyik legjobb férfi fodrásza baráti árakkal vár a belvárosban. Hívd Kelemen Szabolcs férfi-női fodrászt a 0620 312 7979-es számon vagy kérj időpontot itt.