Városi mohikánok, előre!

 

A faux hawk, fura és megkérdőjelezhető magyaros fordításban a "hamis mohikán" stílust 5-ből hamis mohikán férfi frizura, forrás: mensxp.com4 fodrász biztosan ajánlja férfi pácienseinek. Az okok egyszerűek: elődjéhez képest kevésbé radikális, jól kezelhető férfi frizura. Ennek is köszönhető, hogy ez az új, konszolidáltabb frizuraváltozat magával ragadta a férfiakat.

A népszerű, oldalt és hátul felborotvált mohikán (mohawk) frizura szelídebb változata az a frizura, amit itt és most hamis mohikánnak (faux hawk) kereszteltem el. Kérlek, mindenképp írjatok, ha tudtok ennél frappánsabb fordítást!

Amint azt láthatjátok, a mohikán "lekerekített" változata nem él olyan eszközökkel, mint a haj drasztikus kiborotválása, mégis igen csibészes, éppen ezért népszerű trendi irodai dolgozók, ügynökök, vagy - a nagyvilágban is szétnézve - híres focisták (David Beckham vagy Cristiano Ronaldo) és színészek (Brad Pitt) körében.

forrás: mensxp.com

A frizura

A hamis mohikán stílus egyenes vagy göndör hajból is elkészíthető, és viselete különösen javasolt azoknak, akik halántéktájékon hajritkulással küzdenek, mert a kényes részekről a hangsúly a fejtetőn lévő hajtömegre esik. A hamis mohikán stílushoz szükséges, hogy a haj minimum 1, de maximum 5 centiméteres legyen a fej minden részén. Látható, hogy a frizura esetében a haj a fejtetőn hosszabb marad, míg az oldalvonalakon rövidre nyírt, de nem borotvált.

Ez a frizura jól passzol a mainstream közegbe, mert különösebben nem ellenkezik semmiféle hétköznapi munkahelyi irányelvvel, mégis újszerűen és vagányan hat.

Így viseld

Nem hibázhatsz azzal, ha a jól megszokott, hagyományos módon egyszerűen waxszal a fejtetőn kissé felfelé állítod a tincseket. Ha drasztikus változásra vágysz, csinálj mély oldalválasztékot és fésüld oldalra a hajad.

Tehát az egész rituálé nem vesz igénybe 3-4 percnél többet, és mindössze egy kis wax, fésű, netán hajlakk szükséges hozzá, na meg egy adag magabiztosság, de tudjuk, hogy abban egy férfinél sincs hiány...

Itt találsz jó fodrászt

Jó fodrász Budapest belvárosában? Kelemen Szabolcs a hagyományos, de a kreatív fodrászattal is jó kapcsolatot ápol. Ha egyedi hajra és laza hangulatra vágysz, mindenféle "púderes" szépségszalonos körítésen kívül hívd a 0620 312 7979-es számon vagy írj egy mailt itt.

 

Frizura-inspirációk frizura

Az origo összegyűjtötte 2014 legmenőbb frizuráit, hajszíneit. A legújabb trendvonal a természetesség. Mindez persze megfűszerezve itt-ott némi - legfőképp a hajszínekben érvényesülő - játékossággal. Meríts inspirációt a következő ötletekből!

1. Hullámos fürtök

2014-ben a szigorúan kivasalt fürtök helyett a lágyan vállra omló sellőhullámok hódítanak. Ezt a hatást elérheted göndörítő hab és hajszárító alkalmazásával, de úgy is, ha frissen mosott törölközőszáraz hajadat este befonod, másnap pedig kibontod.

frizura_trend_2014

2. Bubi frizura

A bubi (bob) frizura 2014-ben sem megy ki a divatból, mert a vékonyszálú hajból is extra dúsat varázsol, ráadásul egyszerű karbantartani. A bubi az elmúlt évek alatt megjelent rövid, félhosszú és hosszú hajon is. Ha hosszúkás az arcod, célszerű rövidebb fazont vágatni; de ha kerek az arcod, akkor válassz hosszabb bubi frizurát, hiszen az megnyújt. Bármelyik esetben kísérletezhetsz frufruval, ha megunod a hagyományost vágást.

frizura_trend_2014

3. Tarkón viselt copfok

Kísérletezz alacsony, a tarkódon viselt copffal a hagyományos lófarok helyett!

frizura_trend_2014

4. Természetesen egyenes haj

Idén trendi lehetsz akkor is, ha éppen nem vagy olyan romantikus hangulatban, hogy lágyan válladra omló sellőhullámokra vágyj, azonban a szögegyenesre vasalt, szigorú fürtöket eredményező hajvasalóval szemben válaszd inkább a körkefés hajszárítást. Ez a megoldás nem csak jobban kíméli a hajad, hanem a trendibb végeredményhez is hozzásegít majd.

frizura_trend_2014

5. Mély oldalválasztékok

Ebben az évben parádézz mély oldalválasztékos hajviselettel, ami gyakorlatilag minden arcformához illik!

frizura_trend_2014

6. Kendők, pántok, gráfok

Ezekkel a feltűnő hajkiegészítőkkel bármikor feldobhatod megjelenésed. Idén a választék széles: próbálkozhatsz romantikus virágfüzérekkel, gyöngyökkel, színes kendőkkel - csak a masnis megoldásokkal kell szolidabban bánnod.

frizura_trend_2014

7. Vizes hatás

A frizura fazonja kevésbé számít. Egy a lényeg: tündökölj úgy, mintha éppen most léptél volna ki egy gőzfürdőből. A vizes hatású hajról sokaknak az ápolatlan zsíros külső jut eszébe, de ha tetszik a trend, mégis a szolidabb verzióját választanád, akkor bátran kísérletezz hajfénnyel, ami remekül mutat kócos-göndör frizura tövein vagy az egész hajhossz mentén sellőfrizura választásakor.

frizura_trend_2014

8. Kontyok és fonatok

Szigorú, szorosra fésült vagy hóbortosan laza: a kontyok és hajfonatok idén sem mennek ki a divatból.

frizura_trend_2014

9. Szokatlan színek, balayage melírozás

A pasztellszínek, a rozészín, a mély - és burgundivörös idén abszolút hódítanak majd. A hajfestési módokat tekintve pedig a természetességet kell szem előtt tartani: lágy színátmenetek, a hagyományos fésűs (csíkos) melírozás helyett a balayage melírozás-technika a menő.

frizura_trend_2014

 

Jó fodrász Budapest belvárosában?

Kelemen Szabolcs férfi és női fodrász extra baráti árakkal és őrjítő kreativitással vár Budapest belvárosában. a VII. kerület Damjanich utcában. Jelentkezz be a 0620 312 7979-es telefonszámon vagy küldj egy mailt az időpontegyeztetés miatt.

 

 

 

 

 

 

2014-ben is változatlanul korrekt fodrász árak Budapest belvárosában

 

Az utóbbi években nagyon sokakat érintett a válság ilyen-olyan módon, ezért egyre többen korrekt fodrász árakpróbálták megfogni a pénzt többek között azzal, hogy nem költöttek fodrász-szolgáltatásokra, ehelyett arra szánták rá magukat, hogy elsajátítsák az otthoni hajvágás és hajfestés praktikáit. A kérdés már csak az, hogy mindez megérte-e a befektetett időt, energiát, pénzt és az eredményesség kockázatát?

Az, hogy a fodrász árak magasnak vagy alacsonynak számítanak-e, csak viszonyítás kérdése. Itt is igaz, hogy az olcsó nem feltétlenül jó, ahogy a mesterfodrászok drága munkái sem feltétlenül felelnek meg a vendég előzetes elvárásainak. A fodrász árak alakulását számos tényező befolyásolja, alapesetben a felhasznált anyagok (hajfesték, sampon, balzsam, kondicionáló, lakkok, habok, zselék), fodrász-kellékek (hajszárítók, fésűk, kefék, hajvasalók, göndörítők, törölközők), bérleti díj, a kereslet, azaz a vendégek száma és a kínálat, vagyis a környéken lévő versenytársak száma, és az a talán legfontosabb árakat befolyásoló tényező, hogy a fodrász hogyan dolgozik, tud-e vagy szolgáltat-e valami olyasmit, amit mások nem?

A Frizura Doktor az új esztendőben is profi, de barátságos kiszolgálással, korrekt árakkal várja a vendégeket Budapest belvárosában, a VII. kerületben.

ÁRLISTA

Ha egyedi frizurára vágysz, vagy ha már unod az otthoni hajfestés-hajvágás viszontagságait, ráadásul a puccos szépségszalonok világától is idegenkedsz, akkor látogass el a Damjanich utca 37-be, ahol Kelemen Szabolcs alakít majd át.

Otthon vagy fodrásznál?

A számos professzionális hajfesték és otthon is használható fodrász-kellék megjelenése nagy fejtörést okoz a szakmának. Egyrészt jó, hogy akár otthonunkban is profi szinten, mindenféle időkorlát nélkül űzhető a fodrászipar, ugyanakkor nem véletlenül mondják közhelyszerűen, hogy a jó munkához idő kell, és nem véletlenül specializálódott egy egész ipar a fodrászszakmára.

Az otthoni hajfestés egyszerűnek és gyorsnak tűnik - ami rövid haj esetén kétségkívül igaz is, de a hosszú vagy félhosszú haj egyenletes megfestése egyáltalán nem könnyű feladat nem szakavatott kezeknek. Az otthoni hajfestés hátránya az is, hogy mindenki ugyanazt az egy színt találja a dobozban, de az eredmény mégiscsak lutri, ami függ a hajban található pigmentektől, a felvitt festék mennyiségétől, a hatóidőtől, vagy esetlegesen az előzetes alkalommal használt hajfesték összetevőitől is.

Egy szakértő fodrász azonban a fenti kockázatokat el tudja kerülni, mivel a szalonban a vendég hajszerkezetének és állapotának megfelelő arányban keveri ki a kívánt eredményhez szükséges színeket. Ha nem szeretnél meglepetéseket, válaszd inkább a személyre szabott, biztos végeredményt!

Jó fodrász Budapest belvárosában?

Kelemen Szabolcs férfi-női fodrász megérti mit szeretnél. Profi kiszolgálás, otthonos környezet, barátságos fodrász árak Budapest VII. kerületében.Jelentkezz a 0620 312 7979-es telefonszámon vagy kérj időpontot mailben.