Stop Vivisection - meghaladta az 1 milliót a leadott aláírások száma

 

A kampány keretében összesen 1.326.807 aláírást sikerült összegyűjteniük a támogatóknak, de  még kérdéses, hogy a leadott aláírások közül meg lesz-e a célként kitűzött 1 millió érvényes.

Magyarország Németország és Belgium után a harmadik legeredményesebb aláírásgyűjtő, miután a szükséges 16.500 aláírás csaknem dupláját, 30.636-ot sikerült összeszednie.

országonként leadott aláírások száma

A Stop Vivisection kampány lehetőséget adott az európai polgároknak, hogy NEM-et mondjanak az állatkísérletekre, és arra ösztönözzék az Uniót, hogy az emberek és állatok jogainak védelmében fontoljon meg egy másfajta tudományos megközelítést. A polgári kezdeményezésnek köszönhetően az emberek 1 millió szavazattal részt vehetnek a kapcsolódó jogalkotási folyamatban.

A kampány keretében az aláírók arra kérték az Európai Bizottságot, hogy szüntesse be az eddigi gyakorlatot, törölje el az állatkísérleteket és helyettük tegye kötelezővé a közvetlenül az emberi fajra vonatkozó adatok használatát.

Köszönjük, ha aláírásoddal támogattad a kezdeményezést!

 

 

TOP5 frizura trend 2013-ból

Az év vége közeledtével összeszedtük azokat a menő frizurákat, melyeket a lányok és asszonyok a legtöbbet kértek frizura trend 2013Budapest VII. kerületi fodrászatunkban. Íme tehát a pesti frizura-módi:

1. Ombre hajfestés

A legmenőbb minden kétséget kizáróan az ombre hajfestés volt. A hajtövektől a hajvégek felé fokozatosan világosodó hajszín meghódította a budapesti hölgyek szívét. A legtöbbször természetes színeket kombináló ombrét kértek, de akadtak bátrabbak is, így a rózsaszín, kék vagy zöld ombre festésére is volt példa. Az ombre hajfestés azoknak kedvező, akik nem akarnak havonta fodrászhoz járni, mert ebben az esetben a fodrász a hajvégeket festi meg, így nincs lenövés.

2. Rövid haj - pixie hajvágás

2013-ban számos nő döntött úgy, hogy nőiességük alapját nem a hosszú oroszlánsörény jelenti, így egyre többen vágatták rövidre a hajukat. A legmenőbbnek mégis a pixie hajvágási módszer számított, ami a hátul és oldalt rövid, a fejtetőn pedig némileg hosszabb, tépett hajvágást jelenti. A pixie hangulattól függően lehet cuki kislányos vagy karcos maszkulin, de maga a stílus mindenképp fiatalos.

3. Bubi (bob) frizura

A bubi 2013 visszatérő trendje, amit kértek rövid, félhosszú és hosszú hajra is. A bubi frizura lényege, hogy a hajrétegek élesen elkülönülnek egymástól - ezért a frizura kiváló vékonyszálú, lelapuló hajra is. Minél rövidebb és élesebb kontúrú a frizura, annál gyakrabban van szükség a fodrász beavatkozására. A bubi majdnem mindenkinek jól áll, kivéve talán a göndör hajúakat, akik megszenvedhetik a bubira jellemző éles rétegvonalakat, ha a frizurájukat otthon, saját kezűleg akarják elkészíteni - ami nem mellékes szempont ugyebár.

4. Frufru

Korábban sokan azt gondolták, hogy a frufru kislányoknak való, de olyan hírességek, mint például a világ egyik legbefolyásosabb asszonya, Michelle Obama, aki közel az 50-hez vágatott magának frufrut, bebizonyították az ellenkezőjét. Legyen féloldalas, tépett vagy egyenes, tömött: a frufru nagyszerű választás azoknak, akik mindenféle radikális változtatás nélküli újdonságra vágynak.

5. Extrém hajszínek

Bár a természetesség mindig hódít, a hagyományos szőke, barna, fekete és vörös helyet egyre inkább teret nyernek a pasztellszínek, vagy a szivárvány árnyalatai, úgy mint a rózsaszín, kék és zöld. Itthon még csak nyomokban látni extrém festéseket, de a trend érezhetően és egyre inkább elfogadottá válik, miután olyan hírességek pompáznak a szivárvány mindenféle árnyalataiban, mint Kesha, Kelly Osbourne vagy Katy Perry.

 

Jó fodrász Budapest belvárosában?

Kelemen Szabolcs férfi és női fodrász több, mint 15 évvel és sok-sok tapasztalattal a háta mögött vár Budapest VII. kerületében. Jelentkezz, ha egyedi frizurára és korrekt árakra vágysz, de idegen a fodrászatok "púderes" világa.

Időpontot foglalni a 0620 3127979-es számon tudsz, de írhatsz e-mailt és megnézheted a fodrászat pontos elhelyezkedését itt.

 

 

Miért szeretik a hírességek a balayage melírozás-technikát?

Ha nem vágysz gyökeres változtatásokra, de frizurád mégis szeretnéd felfrissíteni kicsit, Balayage melírozás a legújabb trendakkor a frufru vágatása mellett a melírozás a lehető legkisebb kockázattal járó opció. Mielőtt azonban az utóbbiba belevágnál, győzödj meg arról, hogy ismered a különbséget a tradicionális fóliás melírozás és az egyre növekvő népszerűségnek örvendő balayage melírozás-technika között.

A dailymakeover.com szerint a new york-i fodrász-szalonokban a balayage melírozás ugyanis megközelíti (talán még meg is haladja) a hagyományos fóliás melírozás népszerűségét.

„A balayage technikát korábban a melírozás egy speciális változatának tekintették, azonban a kereslet növekedése miatt egyre több fodrászat foglalta bele szolgáltatásai közé” – nyilatkozta Donna Tripodi new york-i mesterfodrász.

Az új természetesként ható balayage melírozás trendjére olyan hírességek haraptak rá, mint Drew Barrymore, Rachel Bilson vagy Jessica Biel.

Miben más a balayage melírozás?

A balayage a lehető legtermészetesebbnek ható melírozás-technika, mert a fodrász szabad kézzel festi meg a melírozandó tincseket, így az új színt a kiválasztott tincsre kevésbé rigorózus és formakövető, azaz természetesnek ható „napcsókolta” módon tudja felvinni.

Fólia használatakor ugyanis a fodrász sorról sorra dolgozik, mely a melírozás megjelenését nagyon szigorúvá és rendezetté teszi, de a balayage technika alkalmazásakor a fodrász szabadon dönthet, hogy az adott tincset mennyire emeli (világosítja) ki, így a végeredmény is jóval természetesebbnek hat majd.

Could not load widget with the id 24.

„Balayage melírozáskor a színt a fejtetőn kezdem felvinni a hajra, ott, ahol a Nap egyébként is a leginkább éri a frizurát. Azután óvatosan szétterítem a színt a hajvégek felé. A fokozatosság itt is természetesnek hat. Azonban a fóliás melírozás-technikánál a tincs egészét ugyanolyan mértékben festem meg a színnel, aztán befedem a fóliával, és az így előidézett hő hatására az egész tincs ugyanolyan színárnyalatot kap majd a hajtőtől a hajvégekig. Mivel a fodrász ebben az esetben hajsorról hajsorra dolgozik, a melírozott tincsek egyenes vonalban különülnek el egymástól” – mondja Tripodi.

A balayage egyébként kiválóan alkalmas arra is, hogy segítségével a fodrász a fokozatos színátmeneteiről ismert ombre frizurát készítsen. A természetesség mellett a balayage melírozás másik nagy előnye, hogy a frizura hosszabban tart.

Mivel a hajtöveknél jelentkező lenövés a balayage technika következtében kevésbé nyilvánvaló, nem annyira sürgős, hogy új időpontot kérj a fodrászodtól. Míg a fóliás melírozás nagyjából 6 hetente követeli meg a frizura frissítését, addig a balayage technika alkalmazásával a vendég minimum 8, de akár 9-10 hétig is bírhatja.

A balayage ugyanakkor nem a legjobb melírozás-technika sötétebb haj esetén, mely világosításához „fólia-meleg” szükséges.

Bármelyik típusú melírozás mellett döntesz, fontos tudnod, hogy festés után a haj kutikulái (a haj külső pikkelyes rétegei) 72 óra elteltével záródnak ismét össze, ezért a hajmosással mindenképp várd ki ezt az időszakot. A szabály betartása különösen fontos  festett vörös haj esetén.

 

Jó fodrász Budapest belvárosában?

Kelemen Szabolcs férfi és női fodrász, Budapest, VII. kerület - korrekt árak, gyors kiszolgálás mindenkinek, aki egyedi frizurára vágyik, de idegenkedik a szépségszalonok "púderes" világától. Időpontot kérni a 0620 312 7979-es telefonszámon vagy online lehet.