Stílusváltás az ünnepekre

 

Az ombré hajtrend után - vagy közepette - visszatérni látszik újra a 2000-res évek közepén hódító kéttónusú frizura. A Kéttónusú frizura (schwarzkopf.hu)kéttónusú frizura azoknak ajánlott, akik szeretnek játszani a színekkel és különböző rétegekkel. Ez a trend az ombré hajfestéssel ellentétben nem a finom átmenetekről, hanem az élesen elkülönülő vonalakról szól.

Emlékszel Christina Aguilera frizurájára 2002 környékén a Dirrty című klipben? A haj felső rétege hidrogénszőke, az alsó rétegei pedig csokoládébarna színt kaptak. Ilyen átmenet nélküli, határozottan megkülönböztethető színekből áll a kéttónusú frizura.

 

Kiknek ajánlott a kéttónusú frizura?

A kéttónusú frizura azoknak ajánlott, akik szeretnek kitűnni a tömegből - ugyanis elvegyülni biztosan lehetetlen két, egymástól ennyire eltérő árnyalattal a hajban. Színválasztásban szőke-csokibarna párosítás a legnépszerűbb, de a bátrabbak próbálkozhatnak vörössel és feketével is, a lényeg, hogy a két szín karakteres legyen. Egy élénk színű, pink vagy vörös árnyalatú rúzs remekül hangsúlyozza a megjelenést - más "extrára" a továbbiakban nem is lesz szükséged.

 

További ötletek a frizura élénkítésére

Ombré hajfestés

ombreAz ombré hajfestés népszerűsége töretlen. A trend alapja, hogy a haj a tövektől a végek felé haladva fokozatosan kivilágosodik. A legnépszerűbb kombináció a barnából szőkébe hajló ombré, de léteznek extrém párosítások is: a feketéből vörösbe, pinkbe, kékbe vagy zöldbe futó végek ritkábbnak számítanak ugyan, de azért előfordulnak.

A sötét hajtövek kivilágosodása képezi a trend alapját, de mint minden trendnek, ennek is megjelent az ellen-trendje: ma már a világos tövekből sötét végekbe átmenő, inverz ombré sem számít ritkának.

Az ombré hajfestés azoknak ajánlott, akik a hagyományos melírozástól eltérő technikával és végeredménnyel is kísérleteznének. Az ombré hajfestés a melírozáshoz hasonló abban az értelemben, hogy egyik esetben sem kell tartani a lenövésektől, ha a festék a természetes alapszínre kerül.

Az ombré hajfestésről bővebben itt.

 

Mikrogyűrűs póttincsek

A mikrogyűrűs póttincsek hallatán nem kell feltétlenül a hagyományos értelemben vett tollas hajhosszabításhajhosszabbításra gondolni. A frizura ugyanis remekül feldobható csupán egy-egy színes tinccsel vagy akár tollal is. A tollas hajkiegészítés külföldön nagy trendnek számít, mert a színeken túl a tollak mintázatukban is nagy változatosságot nyújtanak. A póthaj vagy éppen a toll mikrogyűrűs technikával kerül a hajadba, és azzal együtt mosható és formázható, azaz bátran vasalható és göndöríthető.

A tollas hajfestésről bővebben itt.

 

Ha stílusváltásra vagy merészebb hajszínre vágysz, rugalmas időbeosztású férfi fodrász korrekt árakkal vár Budapest belvárosában. Időpontot foglalni a 0620 312 7979-es számon Kelemen Szabolcsnál lehet vagy e-mailben itt.

A fodrászat a VII. kerületben, a Damjanich utca 37. szám alatt található.

 

"Blow-dry" fodrászat az új trend

 

Mindegy, hogy csillogó "megapartira", esetleg meghitt baráti összejövetelre vagy hivatalos, valószínűleg mindenhol a blow-dry fodrászatlegjobb formádat szeretnéd megmutatni.

Vannak olyan napok, amikor a hajad önálló életet kezd el élni és valahogy képtelenség megregulázni. Ilyenkor máris előásod kedvenc fodrászod telefonszámát, de az ő időpontjai rendszerint ilyenkorra már beteltek. Nahát hasonló esetekben - az újvilág egyes részein legalábbis - az asszonyok nem pánikolnak, hanem leugranak a szomszédos frizura-szalonba, ahol rendszerint beszárítják a hajukat.

Az úgynevezett "blow-dry" fodrászatok a szépségipar legújabb ékkövei, melyek Amerikából indultak világhódító útjukra. és semmi másra nem vállalkoznak, csak mosásra és szárításra.

A koncepció olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy számos hagyományos fodrászat is beépítette már termékkínálatába. A szolgáltatás rendszerint gyors, az árszabás korrekt. A legtöbb szalon minden nap, néhányuk még hétvégenként is nyitva tart - népszerűségük főleg a karácsonyi szezonban töretlen.

Néhány helyi "blow-dry" fodrászat példa

Drybar - Los Angeles

A koncepció ebben a hajszalonban az, hogy a vendégeket - a bárok kialakításához hasonlóan - egymás mellé, egy hosszú keskeny asztal mögé ültetik, ahol egy frizura-menüről kiválaszthatják a hangulatukhoz éppen legjobban passzoló frizurát. A frizurák neveit stílusosan koktélok ihlették, így a menüben helyet kaphat a 'Sex on the beach' épp úgy, mint a 'Blody Mary'. A szeánsz végét egy pohár pezsgő koronázza.

Just Blown Away

Az alapítók szívügye a fair-trade, amit az üzletpolitikájukba is igyekeznek beépíteni. Természetes anyagokból készült fésűt és hajkefét, organikus és környezetbarát anyagokat használnak, illetve bevételük egy részét visszajuttatják azoknak a közösségeknek, melyek a fair-trade termékeket előállították.

A fodrászat hat frizura-típust ajánl, melyek nevét különféle úticélok ihlették.

Az Amerikában éppen most beinduló blow-dry szalonoknak számos előnye van: gyorsan és viszonylag olcsón megadják a "fodrásztól-jöttem-érzést", illetve idő és energia spórolható azzal, ha otthon nem kell a hajkiegyenesítéssel vagy göndörítéssel foglalkozni. Ugyanakkor Magyarországon úgy tűnik erre a szolgáltatásra egyelőre nincsen fizetőképes kereslet.

 

Frizura Doktor

Új hajszín? Új frizura? Látogass el belvárosi fodrászatunkba. Korrekt árak és kiszolgálás Budapest szívében. Hívd a 0620 312 7979-es telefonszámot vagy jelentkezz be online itt.

 

 

Egyszerű trükkök, mikor úgy tűnik, hogy a hajad önálló életre kel Szerezz egy fejpántot!

Mindenki ismeri azt a kétségbeesetten lemondó érzést, ami erőt vesz rajtunk, miután egy csodás reggelen a hajunkkal bizony semmit sem tudunk kezdeni. Vannak esetek, amikor a magyarázat nyilvánvaló: a jó frizura érdekében egészen egyszerűen és prózai módon csupán hajat kellene mosni - bizonyos napokon azonban ilyen formalitásokra egyszerűen nincs idő. A lenti trükkök a rohanós napok túlélése érdekében vethetők be, azokon a reggeleken, amikor a hajad kontrollálhatatlanul önálló életet kezd élni.

 

Könnyen és gyorsan elkészíthető frizurák a megzabolázhatatlan tincsekre

1. Szerezz egy hajpántot!

A hajpánt egyébként is trendi mostanában, és kiválóan alkalmas arra, hogy hajad jó nagy részét diszkréten eltakard vele. Változatos formában beszerezhető: pöttyös, masnis, láncos, gyöngyös - és a színválasztékot még nem is említettem. Akár kiengedve hordod a hajad, akár felkötöd, egy jó hajpánt minden frizurát feldob, egyszerre ápol és eltakar. Szerezz egy olyat, ami felvállalható a munkahelyeden vagy akár az iskolában - nagy hasznát fogod venni nyűgös reggeleken.

2. Kócos konty

A tarkódnál megalkotott rendezetlenül kócos konty minden rohanós reggelre kiváló választás.

3. Konty a fejtetőn

Így készítsd: retro konytos frizura

- Fújj egy kis szárazsampont a hajad tövére, majd dörzsöld át törölközővel, a felesleges pedig fújd le hajszárítóval.

- Húzz ki két vékony tincset a hajadból - ezek fognak majd szándékosan természetes módon az arcodba hullani, hogy a fejtetős konty mégse legyen olyan tanárnénis.

- Csinálj lófarkat, majd csavard meg az egészet és azt fixáld lakkal.

- A fejed tetején formázz kontyot és biztosítsd hajtűkkel.

4. Retro lófarok

A retro lófarok a hagyományos lófaroknál kissé feljebb pozicionálja magát: szimplán kösd a hajad a szokásosnál kissé magasabbra, a fejtető közelébe. A retro hatás garantált, ha a frizurádhoz laza frufru is társul.

5. Oldalfonatok frizura fonatokkal

Picit több időt igényel, mint az előzőek, de megéri az eredmény. Picit tupírozd be a hajad a fejtetőn, de ne vidd túlzásba: hajtömeged méretétől függően válassz le 2-3, 2 cm-nél nem szélesebb tincset, tupírozd be, rögzítsd lakkal, hagyd megszáradni, majd lazítsd el. Ezután oldalt válassz le egy tincset, fond be, majd rögzítsd a tarkódon. A másik oldalt ismételd ugyanezt.

Forrás: celebrityredcarpet.co.uk

Bármelyik frizurát választod, nyűgös reggeleken ezekkel biztosan nem foghatsz mellé. Azonban ha az átmeneti megoldás nem elegendő, keress bátran, kérj időpontot!

Kelemen Szabolcs

férfi-női fodrász - Budapest belvárosában

T.: 0620 312 7979

Vagy küldj egy e-mailt itt.