Fontos az állatvédelem?

Itt a lehetőség, hogy segíts a rászoruló kisállatokon!

 

Fogadj örökbe egy cicát!A Frizura Doktor fontosnak tartja az állatok és a természet védelmét, a felelős emberi magatartást. Ezért támogatja a Macskamentők Alapítványt, melynek célja a sorsukra hagyott - kidobott vagy sérült - cicák, az ivartalanítás hiánya miatt "feleslegessé vált" almok mentése, a macskák gazdihoz juttatása.

Jelenleg két kismacska - egy oroszkék és egy cirmos kan - keres gazdit a Macskamentők gondozásában: mindkét cica az Illatos úti ebtelepről menekült, oltottak, mentesek mindenféle élősködőktől.

Az oroszkék cica még kissé félénk, a cirmos már bátrabb és nyitottabb a külvilág felé. Fiatal kismacskák, 3-4 hónap körül lehetnek, és nagyon várják felelős befogadójukat. Jelentkezni értük a Frizura Doktornál lehet vagy közvetlenül a Macskamentők Alapítvány vezetőjénél: Tóth Tildánál a 06705612032 -es telefonszámon.

oroszkék kan

cirmos kan

Segíts gazdihoz juttatni őket! Oszd meg vagy küldd el az oldalt a barátaidnak!

Köszönjük!

5 tipp a fodrász-választás megkönnyítéséhez

 

5 tipp a jó fodrász megtalálásáhozEgy jó fodrász az ember bizalmasa: ismeri szokásainkat, ízlésünket, egyéniségünket - épp ezért, ha arra kerül a sor, nehezen válunk meg tőle. Ennek ellenére néha napján bizony kerülhet arra a sor: új kerületbe, városba vagy netán új országba is költözhetünk, és ilyenkor kezdődik a nagy fodrász-választó procedúra.

De milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a jó fodrász kiválasztásánál?

Akárhogyan is jutottunk el a fodrász-váltás szükségességéhez, a jó fodrász szakember megtalálása rendkívül fontos feladat. Ki szeretne hetekig baseball-sapkát viselni egy rosszul sikerült színkeverés miatt? Vagy hónapokig copfban hordani a haját egy elrontott hajvágás miatt? Mindezt megelőzendő, íme néhány tipp, ami segít a jó fodrász megtalálásában.

1. Gondold át mit szeretnél

Az első és legfontosabb lépés: gondold végig mi a célod. A fodrász kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vehetsz:

- a fodrász mennyire esik útba a munkába vagy hazafelé menet;

- a fodrász milyen árakkal dolgozik;

- milyen gyakran van szükséged a fodrászatra?

Egy egész egyszerű példával élve ha négyhetente csupán egy kis gépi hajvágásra van szükséged, akkor nem kell nagyon válogatnod, bármelyik közelben lévő fodrász jó szolgáltatást nyújthat - persze az árakban még mindig lehetnek nagy különbségek.

Ha tapasztalt, de fiatalos fodrász szakembert keresel Budapest belvárosában, aki szó szerint baráti árakon dolgozik, de mellőzi a szépségszalonokkal járó rózsaszín felhőt és felesleges felhajtást, akkor a Frizura Doktornál, azaz Kelemen Szabolcsnál a helyed.

2. Nézz be a fodrászatba!

Ha úgyis útba esik, miért nem nézel be a szalonba, eközben esetleg a fodrászt is meginterjúvolhatod. Mivel fodrásznak lenni bizalmi kérdés, nagyon fontos az első benyomás és az egymásra hangolódás. Ha azt érzed, hogy jó a hangulat, a környezet pedig hellyel-közzel tükrözi a "modern világ szellemiségét", akkor jó helyen jársz - bár nem ez utóbbi árulkodik a jó fodrász ismérveiről, de kétség kívül nyomhat a latba a fodrászat hangulata és szellemisége.

3. Kérj ajánlásokat!

Ellenőrizd a fórumokon a fodrász jó hírét, és ne légy rest ajánlásokat kérni magától a fodrásztól sem. A közösségi média világában, ahol mindenki örömmel posztol magáról mindenféle fényképeket - nem lesz nehéz dolgod.

4. Egyénre szabott szolgáltatás vagy manufaktúra?

Ha a fodrász figyel rád, meghallgatja mit szeretnél, esetleg olyan kérdéseket tesz föl, hogyan hordod legszívesebben a hajad vagy mit teszel a frizuráddal akkor, ha a mozgólépcsőből a metró-aluljáróba érve a szél szétborzolja a hajad, akkor jó helyen jársz.

5. Megvárat vagy pontosan dolgozik?

Persze még a legjobb fodrász-szakemberrel is előfordul, hogy "megcsúszik", hiszen ha már egy vendég késik, akkor az felboríthatja az egész nap ütemezését - de nagyon fontos az, hogy mindezt hogyan kezeli: esetleg telefonon értesít a csúszásról vagy - ha már ott vagy -, akkor egy bocsánatkérő mosoly kíséretében próbálja rendbe hozni a dolgokat.

Készen állsz az új frizurára?

Jó fodrász, barátságos árakkal vár Budapest belvárosában.

 

A legfrissebb férfi hajtrend

 

Az elmúlt években semmi igazán meghökkentő vagy átütő hajvágási trendnek nem lehettünk  tanúi a férfi frizura-divatban, a klasszikus stílus uralta a kifutókat és a hétköznapokat is - újszerű dolgokat legfeljebb a hajformázási módszerekben rejlő lehetőségek jelenthettek. Ehhez képest 2014-re egy igazán meghökkentő férfi hajvágási módszer van kibontakozóban.

Milyen újdonságot tartogat 2014 a férfi-frizurák terén?

Az elmúlt évek jellemző trendje volt az oldalt és hátul felnyírt, fejtetőn hosszabbra hagyott és 'Elvis-szerűen' megformázott rockabilly frizura, aztán a letisztultabb '20-as évekbeli klasszikus hajvágás és oldalválaszték jött divatba. Ezek a trendek még mindig menőnek számítanak, de 2014 valami egészen más újdonságot tartogat.

A jövő év a '90-es évek frizura trendjeit idézi és visszahozza frufrut a férfiak számára is! A frufru szó hallatán Katalin hercegné vagy rosszabb esetben a Dumb és Dumber biliszerűen körbenyírt fejű, Jim Carrey által megformázott karaktere jut eszetekbe? Hát lépjetek túl a korlátaitokon, mert nagyon úgy tűnik, hogy a jövő év legmeghatározóbb férfi frizura újdonsága bizony a jó öreg frufru lesz.

Férfiak frufruval?

Csak semmi pánik: 2014-ben is változatlan marad a hátul és oldalt felnyírt férfi frizura divatja, csakhogy... Csakhogy a legújabb trendek szerint a fej tetején a homlok irányában haladva a haj fokozatosan hosszabbodik, azaz: frufruban végződik, nagyjából így:

 

Could not load widget with the id 18.

Hogyan lődd be?

Ha az első sokkot leküzdve és ellenérzéseidet levetkőzve mégis ilyen hajat kérsz a fodrászodtól, akkor nem fogsz csalódni, mert a ez a frizura rendkívül sok változatosságot rejt magában.

A legjobb, ha minden hajmosás után megszárítod a hajad. Ebben semmi speciális nincs: némi hajformázót és egy kisméretű köralakú kefét használva száríts rá a hajra. Igyekezz a tincseket a homlok irányába szárítani, egyenesíteni.

Ha a körkefés szárítás macerásnak tűnik, akkor hajszárítás után kipróbálhatod a hajegyenesítőt is.

Legvégül a kócos-rendezetlen hatás elérése érdekében, tegyél egy kis volumennövelő habot a hajadra. Ez tartást ad majd a frizurának, és megemeli a frizura tömegét  elöl, a frufru irányában is.

Kipróbálod?

Forrás: fashionbeans.com