EU-s aláírásgyűjtés az állatkísérletek újraszabályozásáért!

 

Mondj Te is NEM-et az állatkísérletek jelenlegi formájára és támogasd egy új irányelv előterjesztését, mert:

- az állatkísérleteken túljutott gyógyszerjelöltek mindössze 8%-ából lesz végül ténylegesen gyógyszer;

- évente 200.000 ember hal meg csak az EU-ban a gyógyszerek mellékhatása miatt;

- évente (hivatalos adatok szerint) 12 millió állat hal meg a kísérletek miatt.

 

stop vivisectionBár kevesen tudják, de folyamatban vagy egy európai polgári kezdeményezés, melynek végső célja az állatkísérletek újraszabályozása.

A kezdeményezést kényelmesen, otthonról is alá lehet írni online ezen a honlapon: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000007/public/index.do?lang=hu

Az aláíráshoz a nevedre és egy azonosításra alkalmas okmány számára lesz szükség. Az azonosítás azért fontos, mert ez nem egy petíció, több annál! Ha összegyűlik az 1 millió aláírás az Európai Unióban, illetve legalább hét országban elérik az előre megszabott kvótákat, akkor az európai bizottságnak kötelessége foglalkoznia a kezdeményezéssel.

Aláírás után csatlakozz a Stop Vivisection magyarországi Facebook oldalához, oszd meg a tartalmakat és szerezz több követőt: https://www.facebook.com/StopVivisectionHungary

Határidő: 2013. november 01.

A kezdeményezésről

Arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy helyezze hatályon kívül a tudományos célokra felhasznált állatok védelméről szóló 2010/63/EU irányelvet, és terjesszen elő egy új javaslatot, amely véget vet az állatkísérleteknek és azok helyett kötelezővé teszi az orvosbiológiai és a toxikológiai kutatásokban a közvetlenül az emberi fajra vonatkozó adatok használatát.

Mondj te is NEM-et az értelmetlen állatkísérletekre, mert a jelenleg hatályos jogszabály többek között engedélyezi:

- olyan kísérletek végzését főemlősökön, amelyek nem humán gyógymódok kifejlesztését célozzák

- kísérletek végzését érzéstelenítés nélkül, valahányszor a kutatók ezt megfelelőnek tartják

- olyan kényszerített úszás- vagy mozgástesztet, amelynek célja a teljes kimerülés

Kérjük támogasd te is harcunkat az állatkísérletek ellen!

Írd alá: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000007/public/index.do?lang=hu és csatlakozz a hazai Stop Vivisection Facebook oldalához, mert megosztásokra és aláírásokra rendkívül nagy szükség van!

 

 

Laza hipszter frizurák fesztiválokra

 

A vastagkeretes szemüveg, kockás flanel ing, környezetvédelem, lázadás az uralkodó mainstream irányzatok ellen csak néhány jellemzője a hipszter szubkultúrának, mely olyan fiatalokat tömörít, akik a befogadás és a tolerancia irányelveit a retro életérzéssel kombinálják. Mint minden szubkultúrának, így a hipszternek is vannak jól megfogható divatjegyei, így a frizura-viselet területén is.

Hipszter frizura ötletek csajoknak

A hipszter frizura lényege a lazaság, és a "túlkomponált" hatás elkerülése. Így eget-rengető frizura ötleteket ne, inkább csak az "életérzés" átadását várjátok.

1. Kóckirálynő

A legalapvetőbb hipszter frizura, melynek lényege, hogy úgy nézz ki, mintha éppen most keltél volna ki az ágyból. A frizura megvalósításához nincsen szükséged sok extra munkára, csak hosszú hajra és volumenre, amit egy kis száraz sampon használatával és hajszárítással érhetsz el.

hipszter frizura2. Retro frizura

Lazán a vállakra omló tépett, hullámos frizura. Ha a hagyományostól eltérő hullámokat szeretnél, akkor próbáld ki a következő tippet:

- fogd össze a tarkódnál a hajad,

- fond be a hajad, a hajvégeknél rögzíts hajgumival,

- a hajfonaton menj át hajvasalóval.

3. Tollas hajkiegészítés

Hipszter frizurádban bátran viselhetsz extrém színes tincseket, akár póthajakat vagy tollakat is! A tollas hajkiegészítés során mikrogyűrűk segítségével kerülnek színes és mintás, mosható és formázható tollak a haj bármely részére.

irokéz frizura4. Irokéz hatás

Karakteres frizura-viselet, melynek lényege, hogy a hajat oldalt felnyírják. Ha idegenkedsz az oldalt felnyírt fazontól, akkor az irokéz frizurát egy kis hajwax és pár hullámcsat segítségével vagy oldalsó hajfonatokkal is reprodukálhatod.

5. Oldalfonat

Mi sem egyszerűbb: oldalt a tarkódnál fogd össze a hajad, készítsd laza hajfonatot, majd rögzítsd. A kócos hatás érdekében elöl húzz ki néhány tincset, majd a tartós hatás érdekében az egész frizurát fixáld hajlakkal.

 

Frizura Doktor: Kelemen Szabolcs férfi és nő fodrász, Budapest, VII. Kerület. Specialitások: egyedi hajfestés, hajvágás, természetes és extrém ombre hajfestés, melírozás, tollas hajkiegészítés, hajhosszabbítás. Új frizura sablonos megoldások nélkül, korrekt árakon Budapest belvárosában. Telefon: 0620 3127979; online bejelentkezés a honlapon itt.

 

Rockabilly fazonra felnyírt férfi frizura

 

felnyírt rockabilly férfi frizuraA rockabilly egy markáns zenei műfaj, mely a gyorstempójú country és blues keverékéből születve az '50-es évek Amerikájában tűnt fel. A stílus legnagyobb és legnevesebb képviselője Elvis Presley volt, aki valószínűleg a világ leghíresebb könnyűzenei énekese a mai napig. Nade hogyan jön mindez egy fodrász honlapjára?

Napjainkban nem csak a rock 'n' roll életérzés éli reneszánszát - ami valójában azt hiszem nem is ment ki soha a divatból -, hanem a stílus jellemző hajviselete, a rock 'n' roll életérzést tükröző rockabilly fazonra nyírt férfi frizura is, amelyből most kaphattok némi inspirációt.

Szerencsére elérkezett az az idő, amikor a férfiak nem elégszenek meg a hagyományosan, géppel lenyírt frizurákkal, hanem nyitottak a változatosságra, és nem csak rövid, hanem félhosszú, hosszú frizurát is viselni mernek. Bár az idők során a hosszabb hajviselet társadalmi elfogadottsága sokat nőtt, de a rövid férfi frizura hegemóniáját nem tudta átvenni. A rövid férfi frizurák egyik legérdekesebb változata a rockabilly fazonra felnyírt férfi frizura.

A rockabilly frizura legalapvetőbb vonása a kétoldalt felborotvált, a fej tetején pedig hosszabbra hagyott hajtömeg. Persze a hosszabbra hagyott hajtömeggel is lehet variálni: rockabilly a frizura akkor is, ha az oldalt felnyírt vagy felborotvált réteg után a haj a fejtetőn kissé rövidebben dobja ki magát.

Legyen a fejtetőn hosszabb vagy rövidebb a haj, a rockabilly frizura viselete is igen változatos. Hordható hátrazselézett módon vagy akár oldalválasztékkal is - utóbbival érezheted magad igazán az '50-es évek Amerikájában, annak mindenféle társadalmi korlátozása nélkül, hiszen a szesztilalom sokak örömére kis hazánkban még nincsen érvényben.

A frizura pozicionálásán túl variálhatsz még a haj "textúrájával": a rockabilly frizura jól hordható hullámos, vagy akár kiegyenesített hajjal is. Bár sok férfi - érthető okokból - még mindig idegenkedik tőle, de néha, ünnepnapokon, érdemes kipróbálni a lassan már minden háztartás alapját képező hajvasalót is, mert egészen új frizura-változatok érhetők el vele férfiaknak is!

Could not load widget with the id 13.

 Forrás: mens-hairstyle.com