Melírozás – játék a színekkel!

Új hajszín drasztikus változások nélkül. melírozás

Hogyan érhetsz el észrevehető, de mégsem mindent felforgató változást, aminek az eredménye egy friss és élénk frizura?

Melírozással számtalan lehetőség áll rendelkezésedre, legyen bármilyen célod is: a frizurád vonalának kiemelése vagy egy új színkombináció becsempészése a hétköznapokba.

Hajfestés vagy melírozás?

Ha szép alaphajszínnel áldott meg a természet, akkor csak melíroztass, hiszen a célod csupán annyi, hogy fokozd a hatást: az egymással harmonizáló, világosabb és sötétebb árnyalatok rétegzése kiemeli a frizura vonalát.

A melírozás jelenthet megoldást akkor is, ha valami egészen új, természetes hajszínedtől teljesen eltérő színben gondolkodsz.

Ezzel szemben, ha az alaphajszíned fakó, gondold át a hajfestés lehetőségét is.

Fontos azt is figyelembe venni, hogy a hajfestés lenövéssel jár, amivel 4-8 hetente érdemes a fodrász-szalonba látogatni, míg a melírozás akár több hónapig is kitarthat "feltűnés" nélkül.

Végezetül pedig vedd figyelembe azt is, hogy mennyire jó a hajad szerkezete: a vékonyszálú haj nem feltétlen viseli hosszú távon a teljes hajfestést. Ebben az esetben a melírozás is számtalan izgalmas lehetőséget kínál.

Hagyományos és különleges melírozás-technikák

Fésűs és fóliás

melirozas.jpgA legtöbb fodrász a fésűs és a fóliás melírozás-technikát választja.

Ha nem szeretnél erőteljes kontrasztokat a hajadba, akkor a természetes hatású tincsek készítéséhez a fésűs melírozás az ideális módszer.

A fóliás melírozás (vagyis a lapmelír) nagyobb precizitást igényel, de számtalan alkalmazási területet kínál: felszedhetünk vékonyabb, vastagabb tincseket, rakhatjuk a fóliákat ritkábban vagy sűrűbben, sőt, a fóliák elhelyezése is variálható.

Ombre

/ombre_termeszetesA fóliás melírozáshoz hasonló technikával készül az ombre hajfestés, ami tulajdonképpen egy speciális melírozástechnikaként is felfogható. A színátmenetes (ombre) festés lényege, hogy a hajszín a hajvégek felé haladva fokozatosan kivilágosodik.

Az ombre hatás létrehozásához több módszert alkalmaznak, a legjobb eredmény a fóliás-tupírozós módszerrel érhető el. Figyelem! A fokozatos színátmenetek létrehozásához mindenképp fordulj fodrász-szakemberhez!

Balayage

balayageA balayage francia eredetű szó, melynek jelentése sepregetés. nade hogyan kapcsólódik mindez a melírozás témájához?

Balayage melírozás esetében a fodrász szabad kézzel, gyors mozdulatokkal húz melírcsíkokat a vendég hajába.

Mivel a tincseket nem választja el egymástól fólia, azok szabadon akár egymáshoz is érhetnek, ez okozza a természetes, napcsókolta hatást.

Peek-a-Boo

peekabooA peek-aboo (bújocska) melírozás lényege, hogy a melírcsíkok rejtettek, azaz csak akkor válnak láthatóvá, ha a hajad mozgásban van, vagy ha azt feltűzöd.

Így egyedi színekkel is kísérletezhetsz, amit kedved szerint rejthetsz el vagy mutathatsz meg.