Frufru fazonok

A frufru bármilyen frizurát képes feldobni: viselete elképesztően szexissé vagy kimérten elegánssá is tehet, a lehetőségeknek csak a fantáziád szabhat határt. Legyen a frufru rövid és tömött vagy oldalra fésült és tépett, még egy átlagos hajviselet is izgalmassá változtatható vele. Kíváncsi vagy neked milyen frufru állna jól igazán?

Az arcformád meghatározása

A megfelelő frufru (és jó frizura) kiválasztásához először is ismerned kell az arcformád. Fogj egy mérőszalagot, és kövesd a lenti lépéseket, de ne várj egzakt igazságokat, a centiméterek csak az arányok felismeréséhez kellenek. Tehát:

1. Arccsontok közötti távolság: a mérőszalagot helyezd a szemed alá és mérd meg a két arccsontod közötti távolságot. Ez pontosabban a két külső szemzug közötti távolságot jelenti. Jegyezd le a kapott eredményt.

2. Mérd le a 2 állkapcsod közötti távolságot, ami gyakorlatilag a fülcimpák alatti állkapocs részek közötti távolságot jelenti.

3. Mérd le a homlokod a legszélesebb részénél.

4. Végül mérd le az arcod hosszát középen a hajvonaltól az orron át egészen az állcsúcsig.

Az eredményeket vizsgálva többféle következtetést vonhatsz le: lehet gyémánt, hosszú, kerek, ovális, szív alakú és négyszögletes az arcod. A gyémánt arcú Audrey Taotou-t a széles arccsont, kis homlokvonal és kis állkapcsok közötti távolság jellemzi. A hosszúkás arc körülbelül kétszer olyan hosszú, mint széles. Ilyen arca van Liv Tyler-nek is. Ginnifer Goodwin kerek arca nagyjából olyan széles, mint amilyen hosszú. Az ovális arcú Jessica Alba esetében az figyelhető meg, hogy az arc hosszúságának és szélességének aránya 3:2, azaz az arc szélessége 1/3 résszel kisebb, mint hosszúsága. A szív arcú Reese Witherspoon-t széles homlok, széles arccsont és keskenyedő, hegyes állban végződő áll jellemzi. Sandra Bullock-nak szögletes arca van, vagyis a homlok hajvonala és az állkapocs fül alatti kezdeti szakaszának szélessége ugyanakkora; azaz határozottabb, szögletes vonások jellemzik.

Could not load widget with the id 11.

Frufru választás

Bridget Bardot Gyémánt archoz: kerüld a nehéz, tömött, egyenes frufru vágatását. Ennek praktikus okai vannak: gyémánt arc esetén a haj vonala keskeny, a haj gyakran felfelé érzi jól magát, így nehéz lehet a tömör, egyenesre vágott frufru kordában tartása. Ezzel szemben gyémánt archoz kifejezetten jól áll a Bridget Bardot-féle "függöny frufru". A középen elválasztott vagy a középtől kissé oldalra eső frufru segít kihangsúlyozni a gyémánt arc formáját.

Hosszúkás archoz kifejezetten jól áll a frufru: választhatsz tömör, a homlokodba fésült egyenes frufrut vagy oldalra fésült kissé szellősebb, tépett fazont, amely keretet ad arcodnak.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a kerek arcú lányok viseljenek-e frufrut vagy sem. A lényeg azonban itt is a homlok nagysága. Ha kicsi, keskeny homlokod van, valóban elfelejtheted a frufrut, azonban, ha átlagos méretű vagy esetleg szélesebb a homlokod, nyugodtan próbálj ki bármilyen fazont, de ügyelj arra, hogy a frufru szélső tincsei legyenek hosszabbak, mert így optikailag nyújthatsz az arcodon.

Az ovális arcú lányoknak szinte minden jól áll, így egyetlen frufru-fazonnal sem foghatnak mellé. Kísérletezzetek nyugodtan, és ne féljetek bevállalósabbak lenni: még egy viszonylag rövid, tömörebb frufruval sem nyúlhattok mellé.

A szív alakú arc jellemzője a széles homlok és keskeny áll. Ezt ellensúlyozandó választhatsz az arcodba hulló laza vagy oldalra fésült tépett frufrut is, de mindenképp kerüld a dús, egységes frufrut, mert az optikailag még inkább szélesíti a homlokod.

A szögletes archoz nem illenek az éles vonalak. Ha nem szeretnél "kocka-fejet", a határozott vonalú frufru helyett válasz kerekebb, lazább, tépettebb formákat.

Could not load widget with the id 12.

Készen állsz az átalakulásra? Időpont egyeztethető Kelemen Szabolcs fodrásszal a 0620 312 7979-es telefonszámon vagy online itt.