Válassz extra rövid pixie frizurát, ha követni szeretnéd a legújabb frizura-trendet!

 

A pixie frizura  az egyszerű, könnyen kezelhető, mégis sok lehetőséget magában rejtő bubi (vagy bob) frizura trendjét váltja. Nade mi üthetett a sztárokba, akik megszabadultak hosszú, védjegyüknek számító, nőiesnek mondott loknijaiktól?

A maszkulin stílus most egyébként is extra trendi: kezdve a maszkulin cipők divatjától, a nőstény öltönyöktől, a lányok számára is elérhető mellény- és nyakkendő divattól. Ehhez a trendhez passzol az ultrarövid pixie frizura-trend is, mely bebizonyítja, hogy egy igazi nő kisfiús stílussal is lehet szuper dögös!

Hírességek, akik a pixie-t választották

Legújabban arról szólnak a hírek, hogy Pamela Anderson szabadult meg hosszú, szőke loboncától, és vállalta be a szolidabb és mégis egyedibb pixie fazont. Azt kell mondjuk, nagyon jól tette: a kissé közönséges, cicababa stílusáról elhíresült színésznő szinte megfiatalodott az új frizurának köszönhetően.

Anderson előtt Jennifer Hudson hódolt be a pixie-láznak. Az elmúlt időszakban a színésznő több kilótól szabadult meg, és úgy tűnik, az új külsőt egy új - extra rövid pixie - frizura teszi kerekké.

Hudsont megelőzve pedig Beyoncé sokkolta a rajongóit azzal, amikor a Twiterre kiposztolta legújabb pixie frizuráját - jól tudjuk, a változatosság gyönyörködtet.

Could not load widget with the id 23.

De mi is az a pixie frizura?

A pixie egy, a '70-es években útjára induló frizura-trend, mely napjainkban reneszánszát éli. Lényegében a pixie egy elöl, oldalt és hátul rövidre vágott, a fejtetőn pedig kissé hosszabbra hagyott frizura stílus, mely gyakran tépett frufruval egészül ki.

Kinek áll jól a pixie frizura?

Az extravagáns pixie azoknak áll jól, akik szeretik az egyenes, természetes és szexi stílust; akik nem a hosszú lokniktól érzik magukat nőiesnek; akik szeretik magukat megmutatni a világnak és nem félnek a figyelem középpontjába kerülni.

Bár a kisugárzás és a személyiség mindennek az alapja, a lelki tényezőkön túl, természetesen a testi adottságok is számítanak. Az ultra rövid pixie frizura elsősorban azoknak előnyös, akik "törékenyek": a vékony nyakú, kecses vállú, babás arcú lányok nyugodtan válasszák ezt a stílust, míg az alapesetben is erős, határozott vonásokkal - széles vállal, rövid nyakkal - rendelkező nőkben a pixie valószínűleg csak a férfias vonásokat erősíti majd.

Mint minden rövid haj, így a pixie is, az arcvonásokra helyezi a hangsúlyt. Így a fenti tényezők figyelembevételével bátran viselheti mindenki, aki a bátor és természetes stílus híve - a frizurát ugyanis mindenképp a személyiség teszi teljessé.

Annyi mindenképp bizonyos, hogy aki az extra rövid pixie frizurát választja magának, garantáltan a figyelem középpontjában találja magát. Felkészültél az átváltozásra? Tehetséges férfi fodrász jó árakkal vár Budapest belvárosában!

Képek forrása: abcnews.go.com