Pasztellszínű haj - menő vagy ciki?

pasztell színű hajA pasztellszínű haj napjainkban - leginkább olyan celebeknek köszönhetően, mint Katy Perry - több, mint elfogadott: lassan már meg sem lepődünk azon, ha az utcán valaki selyemcukorka színű hajjal jön szembe velünk. A pasztellszínű haj jó választás lehet a nyári fesztiválszezonra, mert ártatlan, üde és nőies megjelenés érhető el vele. 

A pasztellszínek a világos, szőke hajon érvényesülnek igazán. Nem fontos az egész hajtömeget befesteni, mert szuper árnyalatok érhetőek el akkor is, ha csak egyes tincseket, vagy azok részeit színezzzük be hagyományos melírozással vagy ombre hajfestéssel.

A csábító babás stílus ráadásul a nagy igéző szemekkel, és apró piros ajkakkal a nyár igazipasztell slágere lesz. Ezért ha nem vagy szégyenlős, próbáld ki bátran az új színeket, mert ezek segítségével könnyen feldobhatod a megjelenésedet!

Hajfestésre időpont

 

Rövid női frizura - letisztult vonalak, pimasz magabiztosság!

Az ultra-rövid női frizura trendje a zeneiparból és egy-két, Vidal Sassoon-hoz hasonló avantgárd fodrászmestertől eredeztethető. A rövid frizura - a hajvágás kivitelezésétől függően -  pimaszságot, szemtelen magabiztosságot vagy éppen természetes szépséget sugall, ezeknél pedig aligha találsz jobb kombinációt, ha szexis megjelenésre vágysz.

Rövid frizura vágatása mostanában szuper-trendi, de abban az esetben, ha szeretsz elbújni a világ elől, akkor a rövid haj (főleg, ha az extrán rövid) nem lesz jó választás számodra. Talán felesleges mondani, de mielőtt belevágnál, mindenképp fontold meg jól!

pixie frizuraAmennyiben túl vagy a megfontoláson, akkor van számodra néhány hasznos tippem. A közhiedelemmel ellentétben nincsen olyan arcforma, amihez ne lehetne a megfelelő rövid frizurát vágatni. Ez alól talán kivitelt csak a 60-as évek ismét visszatérő trendje, az elől, oldalt és hátul rövid, rétegesen vágott, a fejtetőn pedig hosszabbra hagyott pixie frizura jelent, ami igazán csak vékony arcformával és hosszú nyakkal mutat jól. A pixie-n kívül azonban számos olyan fazont találhatsz, ami tényleg minden arcformához passzol.

 Ami igazán lényeges, az a hajvágás módszere és súlyvonala. Minden rövid és vállig érő hajvágásnak van egy úgynevezett súlyvonala, kivételt ez alól csak az képez, ha az egész hajat egyszerűen csak leborotválják. A súlyvonal a frizura leghangsúlyosabb, leghosszabb része. Mindenki olyan frizurát szeretne, amivel kihangsúlyozhatja legelőnyösebb tulajdonságait és leplezheti kevésbé előnyös vonásait.

A másik lényeges szempont a frufru kérdése. A frufruval épp úgy hangsúlyozhatóak vagy elrejthetőek előnyös (pl.: gyönyörű szemek) és előnytelen (pl.: magas homlok) tulajdonságok egyaránt. ultra-rövid frizura

A rövid haj előnye, hogy viselőjének pimasz magabiztosságot vagy természetes bájt kölcsönöz. Hátránya a fodrász-látogatás gyakorisága. A rövid frizurát érdemes két-három hetente megigazítani, ha tartani szeretnéd a frizura vonalát. Ha rászántad magad a nagy elhatározásra, akkor várlak a fodrász-szalonban!

Időpont hajvágásra